FotbollNyheter

Prespa Birlik tappar trotjänare

Målvakten Nicolas Polakof (bilden) är inne på sin femte säsong i KSF Prespa Birlk. Men nu är det slutspelat i division 2-kubben. Polakof flyttar till Göteborg där han fått ett nytt jobb.

– Nico flyttar direkt. Vi får tacka för den tid som varit. Han är en fantastisk människa och en duktig målvakt och vi önskar honom stort lycka till, även om vi gärna sett att han stannat i PB, säger klubbchefen Meysam Javan på Prespa Birliks hemsida.

31-årige Nicolas Polakof har varit andre- eller tredjemålvakt i Prespa Birlik. Totalt blev det 23 A-lagsmatcher, men han har hela tiden vässat konkurrensen och hoppat in när det behövts.

– Jag kan inte skryta med att jag bidragit särskilt mycket på fotbollsplanen men förhoppningsvis mycket som person och lagkamrat. Jag har haft jättekul under alla dessa år och jag tror och hoppas på att PB kommer att nå nya höjder inom svensk fotboll, säger han.

Prespa Birlik startar höstsäsongen i division 2 östra redan på lördag med en bortamatch mot jumbon IFK Hässleholm. Det är en hängmatch. När den spelats har alla lagen 14 matcher och seger för Prespa innebär att man går upp på samma poängantal (29) som tabelltvåan IFK Berga.

Under veckan fick Prespa Birlik också beskedet att sommarförvärvet Hannes Cederholm är spelklar till den matchen.

Inför återstarten har Prespa spelat en träningsmatch mot danska Avarta hemma på Heleneholms IP i Malmö. Det blev seger med 2-1 efter 0-0 i paus och mål av Mohammad El Kayed samt Jesper Rindmo. Det var nye tränaren Almir Buhics första match i klubben.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close