FotbollMalmö FFNyheter

Möte med alla spelarna rensade luften i revanschsuget MFF

MFF:s första träningspass efter den svidande förlusten mot FK Vardar såg ut som det brukar andra dagen efter match. Startspelarna från matchen saknades.

Magnus Pehrsson var heller inte på plats. Alexander Jeremejeff nöjde sig med att jogga och Behrang Safari var inte ute på planen.

_ Vi har pratat ihop oss och rensat luften och nu är det framåt som gäller. Vi har en bra och jäkligt fin uppgift som väntar oss här hemma i Allsvenskan.

_ Klart att det var väldigt. väldigt, väldigt besviket efter matchen och en rejäl uppförsbacke. Och med all rätt. Så ska det vara. Men jag tycker att vi haft ett bra snack, alla fick tycka till. Man får vara ledsen och besviken. Det tillhör jobbet att bearbeta motgångar. Nu vill vi ha revansch och titta framåt. Det kommer att synas på lördag. Vi har satt oss i en bra sits med sex poängs ledning i Allsvenskan. Nu ska vi förvalta det, poängterade Olof Persson, som höll i träningen tillsammans med Jens Fjellström.

Finns det någon risk att det som hände i Strumica får en negativ påverkan i Allsvenskan?

_ Klart att det finns en risk, men den får vi ju se till att övervinna.

Och i det jobbet måste väl en seger mot Jönköping Södra vara extremt viktig?

_ Visst är det så och så här ser jag det. Går vi ut och visar vem som bestämmer och tar kommandot plus att alla med sitt kroppsspråk visar att vi vet att vi är bra är det rätt medicin.

Är det någon som har medicinska skavanker efter matchen i Strumica?

_ Nej, inte vad vi vet nu. De som spelade har ju varit inne i gymmet och fått stämma av.

Vad sades på snacket med truppen?

_ Vi har ventilerat och vädrat ut och jag tror att det var jätteviktigt eftersom det var första gången vi träffades alla efter att vi kommit hem. Det kändes nyttigt. Utan att göra en stor grej av det tycker jag att vi hade ett bra snack. Exakt vad som sades håller vi internt. Viktigast var att alla var med, att vi bestämde saker som vi kan hålla fast vid och gå vidare. För det som väntar är det viktigt att vi har en samsyn på hur vi ska vinna Allsvenskan och avancera i Svenska cupen. Det är det som gäller nu.

En liten fråga i sammanhanget. Påverkar förlusten mot Vardar U21-matcherna och beslutet att låta U19 spela dem? Blir det fler A-truppspelare i de återstående matcherna nu när behovet att vila spelare minskar och behovet att hålla igång truppen växer?

_ De har vi inte hunnit diskutera än. Min spekulation är att dom som inte spelar i A blir aktuella för U21 i de tre matcher som återstår i den serien och slutspelet. Det kommer att ge välkomna matchminuter, konstaterade Olof Persson.

Spelarna som deltog på träningen var Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Kingsley Sarfo, Pawel Cibcki, Andreas Vindheim, Erdal Rakip, Dennis Hadzikadunic, Mattias Svanberg, Pavle Vagic och Pa Konate.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close