HandbollNyheter

Trelleborg HBK vann skånsk final i Åhus

Klassen för killar och tjejer födda 2000 avgjordes under torsdagen i Åhus Beachhandboll Festival. Trelleborg HBK tog en efterlängtad slutseger efter final mot Eslövs IK och Borlänge bjöd på härlig show i en final mot LUGI.

Flickor 00 (totalt 47 lag):
Eslövs IK – Trelleborg HBK
Slutresultat: 8-11

Trelleborg HBK noterades för sommarens första finalseger. Med fem minuter kvar gjorde laget tre raka mål och kopplade ett grepp på Eslövs IK som de sedan hade full kontroll på. Emmy Hoang var den i Trelleborg som nästan helt stal showen inför ett stort publikhav med trelleborgare.
På en skala mellan 1-30 – hur glad är du?
– 302! Vem trodde att Trelleborg skulle vinna egentligen? Vilken fantastisk känsla att få vinna inför alla publik med släktingar och vänner, bubblade Hoang.

Eslövs lag:  Nelly Persson, Johanna Rasmussen, Amelia Fredriksson, Andrea Karadak, Natalie Andersson, Norea Holm, Linnea Listring, Maja Thomasson, Annie Haglund, Malva Andersson, Maja Svensson.
Trelleborg HBK: Hanna Ek, Emily Stacey, Emmy Hoang, Ellie Sandberg-Larsson och Mira Landhager.

Trelleborg HBK F00

Pojkar 00 (totalt 50 lag)
LUGI – Borlänge HF
Slutresultat: 4-10

I pojkarnas final var det något av målvakternas match. Henric Nordqvist i LUGI var vass. Men Felix Norrgård i Borlänge var magisk. Bättre målvaltsspel har inte setts på nordskånsk mark sedan Nebojsa Simic och Borlänge gick från underläge 3-4 till ledning 7-4. Där avgjordes matchen. På slutet bjöds det dessutom på en dubbeljapan som avslutades av Samuel Armgren. Vilken sanslös show!
Målvakten Felix Norrgård.
– Det var otroligt kul att spela för alla fantastiska fans. Klubben har 22 lag och ger oss ett fantastiskt stöd.
Du var grym!
– Jaså? Jag har inget minne av matchen över huvud taget.
Hur många gånger ska du se på matchen i efterhand?
– Ett par 100 gånger.
– Vi har tränar internationell handboll och var väl förberedda, även om det vi har att träna på i Borlänge inte är så bra, sa Norrgård.

LUGI: David Delshammar, Simon Aronsson, Henric Nordqvist, Jakob Nilsson Löfqvist, Olle Larsson, Axel Friberg och Jakob Siemund.
Borlänge HF: Samuel Dahlin, Felix Norrgård, Erik Pedersen, Samuel Armgren, Emanuel Steen, Wilmer Eriksson och Fedrik Forsman.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close