Nyheter

Två Eslövs AI-spelare med i EM-bronslaget

Truls Möregårdh från Eslövs AI (bilden) dominerade när Sveriges juniorer tog brons i lagtävlingen i Ungdoms-EM i bordtennis som just nu pågår i Portugal.

I laget ingick även lagkamraten från Eslövs AI Melker Nilsson.

Grekland fick stryk med 3-2 i kvartsfinalen och det var ytterst nära att det svenska laget även nått finalen. Men Ryssland vann semifinalen med 3-2 sedan Truls Möregårdh vunnit båda sina singlar.

Totalt vann 15-årige stortalangen Möregårdh nio av sina tio matcher.

Coachen Kim Nylander valde dock att hylla hela laget.

– Jag är stolt över grabbarnas prestation och jag vågar påstå att ingen annan juniortrupp har haft en sån bra sammanhållning. Alla har stöttat varann och lyft sig under turneringens gång. Första målet var att vinna vår grupp och därefter att försöka ta medalj, säger han till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

I kvarten mot Grekland besegrade Truls Möregårdh Georgios Stamatouros, men där kom också hans enda förlustmatch mot Ioannis Sgouropolous. Den sammanlagda segern säkrades tack vare att Jonathan Thimon och Simon Söderlund vann var sin match.

Mot Ryssland inledde Möregårdh med att besegra Artur Abusev, fick sedan behandling för en låsning i ryggen och kom under med 0-2 mot Denis Ivonin och vände till 3-2.

Spelarnas facit:

9–1 (27–13) Truls Möregårdh
5–5 (18–19) Simon Söderlund
3–2 (12–10) Jonathan Thimon
0–1 (2-3) Melker Nilsson

Simon Söderlund spelar för BTK Warta och Jonathan Thimon för Halmstads BTK.

I herrjuniorernas singelklass inledde Melker Nilsson, som kom till Eslövs AI från Sjöbo BTK, för tre år sedan med att besegra Matthew Leete från England med 4-2.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close