FotbollMalmö FFNyheter

Samuel Adrian ett steg närmare debuten

Med både Erdal Rakip och Oscar Lewicki avstängda blev det naturligt att ta med lärlingen Samuel Adrian (bilden, Foto: Bildbyrån) i truppen som backup på det centrala mittfältet.

– Man får alltid vara beredd och om chansen kommer får man helt enkelt ta den, säger den 19-årige talangen som flyttades upp i A-truppen inför årets säsong, men som som ännu väntar på den allsvenska debuten.

– Mitt mål var ju att ta mig hela vägen från U19 och upp A-truppen. Sedan blev det lite tidigare än jag trodde faktiskt, i april. Det var ett kvitto på att jag gjort något bra. Året har varit bra. Jag har fått massor med utvecklande träning med seniortruppen och det har ju blivit ett par landskamper också.

– Före den här säsongen hade jag bara ett jättekort inhopp i landslaget. Men senast fick jag starta.

För två-tre år sedan besvärades Samuel Adrian, som kom till MFF från Blentarp redan som liten knatte, av rätt mycket skador. Den senaste tiden har han fått vara frisk och han betonar hur mycket det har betytt för honom.

– Då slipper man de här dipparna.

Den här truppen måste du väl nästan ha räknat med att bli uttagen i med tanke på Rakips och Lewickis avstängningar?

– Det kändes åtminstone som om jag hade större chans den här gången med tanke på hur det såg ut på innermittfältet.

Samuel Adrian beskriver sig själv som en bolltrygg spelare, med en vass vänsterfot och en 100-procentig inställning. Han jobbar alltid hårt och är duktig på att skapa sig tid med bollen. Däremot är han inte den centrale mittfältaren som ofta söker sig in mot motståndarens straffområde och går på avslut.

– jag brukar vara med defensiv och balansera. Sedan är det klart att ibland drar jag iväg. Men det är inte så ofta. Det beror dessutom på vem man spelar med. Är den andre offensiv blir det så att man tar den lite mer defensiva rollen.

Påminner du om någon som redan spelar i A-laget?

– Det vet jag inte riktigt, sånt är svårt. Närmast, den som jag är mest lik är nog Oscar Lewicki.

På några enstaka träningar har Samuel Adrian även fått testa vänsterbacksrollen. Men han ser sig som central mittfältare.

– Att kunna spela på fler platser är en fördel. Men jag föredrar en mittfältsroll, betonar han.

MFF:s trupp mot Jönköping Södra:

Johan Wiland, Fredrik Andersson. Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Pa Konate, Dennis Hadzikadunic. Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Mattias Svanberg, Kingsley Sarfo, Jo Inge Berget, Pawel Cibicki, Markus Rosenberg, Samuel Adrian.

Markus Rosenberg och Mattias Svanberg står på två varningar och blir avstängda efter nästa gula kort.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close