FotbollMalmö FFNyheter

Samuel Adrian: Stort att få debutera på hemmaplan

För MFF blev det till slut en match att städa av. För Samuel Adrian blev den ett minne för livet.

I den 84:e minuten fick den 19-årige mittfältaren hoppa in och göra sin allsvenska debut.

_ Det var stort och extra bra var att jag fick göra debuten hemma på Swedbank stadion. Borta hade det givetvis varit kul, men inte lika stort som att få komma in här inför supportrarna med stämningen och allt. Dessutom blev det ju seger, konstaterade Samuel Adrian (bilden, Foto: Bildbyrån), som inte har varit med i A-truppen mer än ett halvår.

I mitten av april skrev MFF lärlingskontrakt med Samuel Adrian och Pavle Vagic och efter det har de tränat kontinuerligt med A-truppen. U19 är ett passerat kapitel även om Pavle var med och slog Lunds BK med 6-0 i juniorallsvenskan på Malmö stadion bara ett par timmar före den allsvenska matchen mot Jönköping Södra.

_ Jag har haft massvis med nytta av A-lagsträningarna, betonade Samuel Adrian, som fick reda på att han skulle komma in bara ett par minuter innan det var dags.

_ Sedan kom jag direkt med rätt mycket i spelet. Fast det var ingen jättesvår uppgift. Vi spelade av matchen och Jönköping pressade oss nästan inte alls, så det blev mest att vara med och hålla i bollen.

Samuel Adrian startade karriären i Blentarps BK, men valde redan som åttaåring att åka in till Malmö och träna med MFF. Han har fortfarande inte flyttat in till Malmö utan bor hos mamman i Veberöd och ibland är han hos pappan i Blentarp. Med allt mer träning och timmar på Stadionområdet har han dock börjat fundera på att boka in flyttlasset.

_ Först är det dock körkort som gäller. Det håller jag på att ta. Än så länge får jag annars ta tåget till träningarna, berättade Samuel Adrian, som ersatte nyförvärvet Kingsley Sarfo i den 84:e minuten.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close