FotbollNyheterTrelleborg FF

Mattias Håkansson fullbordade TFF-vändningen

Hittills har det bara blivit fyra starter för Trelleborgs FF:s Mattias Håkansson (bilden) i årets Superettan-fotboll. Men på lördagen var det han som steg fram och som inhoppare satte segermålet när TFF vände 0-2 till seger med 3-2 mot Degerfors IF.

– När jag satt på bänken kändes det som att det här kan vi vända, trots 0-2. Vi vet att vi aldrig slutar jobba och kämpa och kan komma igen i matcherna. Skönt att det gick. Sedan var det givetvis extra skönt att få vara den som gjorde 3-2-målet.

– Men egentligen var det rätt lätt också. Zoran Jovanovic stod för det stora förarbetet när han gick runt och fick fram bollen. För mig var det mest att vara på plats och sätta dit bollen när den kom till mig, säger Mattias Håkansson.

Förra säsongen blev det 23 matcher varav 19 från start. I år alltså bara fyra från start när serien är på väg att vända. Mattias hade gärna sett att det blivit fler.

– Jag tycker att det gått bra på träningarna och att jag är bra nog, men hittills har Patrick (Winqvist) tyckt att andra varit bättre. Att jag gjorde mål nu bör i alla fall ha förbättrat mina chanser.

– Konkurrensen är dessutom stentuff. Det måste vara få andra klubbar i Superettan som har så många duktiga offensiva spelare som Trelleborgs FF. Men det är bara att visa att man vill vara med. Jag var inte den ende inhopparen som gjorde poäng. Furkan Motori gjorde det ju också, påpekar Mattias Håkansson.

Motori spelade fram till skyttekungen Salif Camara Jönssons 2-2.

Segern innebar att Trelleborgs FF kopplade på täten i tabellen. Efter 15 spelade matcher ligger TFF fyra med fyra poäng upp till Helsingborgs IF på kvalplatsen.

– Det var lite av en vinna eller försvinna-match. Vi vill vara med och kämpa där uppe. Sedan är det givetvis massvis med matcher kvar och vi måste koncentrera oss på en i taget. Men det är inte bara många utanför lagen som tycker att det vore kul om det till slut skulle stå mellan HIF och TFF. Det gör vi också.

När tränaren Patrick Winqvist gjorde bytena – förutom Motori och Håkansson kom även Robin Jacobsson in – gick TFF också över till 4-4-2. Det gillade Mattias Håkansson.

– Länge kändes det som vi problem med att komma runt på kanterna. Där blev det mycket bättre när vi började spela ett rent 4-4-2, säger den förre Mjällby AIF-spelaren som tack vare målet på klassiska Stora Valla i Degerfors nu gjort fler i Superettan än i Allsvenskan.

Tidigare var hans facit fyra i Allsvenskan (alla i Mjällby) och fyra i Superettan (ett i Mjällby och tre i TFF). Nu plussade han på sitt facit i näst högsta serien. Kan han göra ett par till kan det kanske leda till den högsta igen både för honom och TFF?

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close