FotbollMalmö FFNyheter

Fem förändringar i MFF-truppen

För första gången sedan återkomsten till MFF är Johan Dahlin med i matchtruppen och efter Johan Wilands flytt till Hammarby räknar alla med att det är han som kommer att stå mot GIF Sundsvall. Magnus Pehrsson (bilden) ville dock vänta med att bekräfta uttagningen.

– Vi kommunicerar inte det idag. Men han är med i truppen.

MFF-tränaren betonade också att MFF i Dahlin hittat en mycket bra lösning, både på kort och lång sikt.

– Möjligheten med Dahlin dök ju upp för en tid sedan och vi kände att det var ett väldigt bra val för oss att få in en spelare som ville tillbaka på ett längre kontrakt samtidigt som vi visste om Wilands situation. Wiland har ju gjort det enormt bra ända fram till och med förra matchen så beslutet har ingenting med hans prestation att göra utan det handlar om hans familjesituation. Jag betvivlar inte att han kunnat fortsätta något år till, men hur optimalt skulle det då bli för båda parter rent socialt när han skulle vara från familjen så mycket och att vi ibland fått göra lite eftergifter för att det skulle fungera? Därför fick vi väga in allt det där och när Dahlin kom in i bilden så resonerade vi att kommer det någon och vill köpa Wiland redan i sommar är vi redo för det. Och nu blev det så.

– Vi har blivit av med en väldigt bra målvakt, men vi fick in en en väldigt bra också. Dessutom ett par veckor tidigare så vi har gjort det på ett, tycker jag, mycket smidigt och bra sätt.

Även i övrigt blir det ett par förändringar i MFF-truppen. Pa Konate är ju såld till SPAL i Italien och inte kvar i klubben och Kingsley Sarfo har varit ledig hela veckan på grund av personliga skäl och är heller inte tillgänglig till matchen. In går Erdal Rakip och Oscar Lewicki som var avstängda i 2-0-segermatchen mot Jönköpings Södra plus Behrang Safari och Alexander Jeremejeff som är tillbaka efter skadeuppehåll. Det innebär att Samuel Adrian och Rasmus Bengtsson hamnade utanför de 18 som direkt efter fredagsträningen åkte till Sundsvall.

– Vi har ett antal alternativ på mittbackspositionen med tanke på att Safari är tillbaka och Dennis Hadzikadunic också är med i truppen. Nu är inte Rasmus själv rädd för konstgräset, men han har trots allt inte varit på det underlaget alls sedan skadan och förra veckan spelade han två matcher på ganska kort tid. Han fick inga bekymmer av det, men det var ändå ett rejält överslag i jämförelse med vad han gjort tidigare.

– Kombinationen av allt det och att vi har alternativ innebar att vi ville ta det försiktigt. Vi tycker att det är ett klokt beslut att han istället kan få ett träningspass, som de som inte är med i truppen har på matchdagen. Han var heller inte aktuell för att starta. Om han varit det hade det gjort skillnad. Den här hösten är ambitionen att få honom i mer och mer skick att spela 90 minuter så vi får göra avvägningen mellan att använda honom och inte bli dumdristig. Om det tagit så många månader att få tillbaka honom till Allsvenskan vore det dumt att ta några chanser och riskera ödelägga något vi kan få nytta av under lång tid, konstaterade Magnus Pehrsson.

GIF Sundsvall har sin kanske bäste spelare, ytterbacken Eric Larsson, avstängd. Senast mot Halmstads BK (2-2) gjorde han mål för andra matchen i rad, men han drog också på sig sin tredje varning.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close