FotbollMalmö FFNyheter

Johan Dahlin: Det är ju ett helt nytt lag

Inför comebacken i MFF-truppen påpekar Johan Dahlin att mycket har förändrats sedan han lämnade MFF i december 2013.

– Det är ju ett helt nytt lag sedan jag var här senast. Jag har inte spelat ihop med någon. Det är den stora skillnaden. Man skapar relationer där man vet hur de andra rör sig och vad de gör och det är inte bara att knäppa med fingrarna. Givetvis tar det tid, men jag tror inte att det tar längre tid här är någon annanstans, säger Johan Dahlin (bilden, foto: Bildbyrån).

– Relationerna får man i matcher. All annat i MFF är ju som jag är van vid. Men just fotbollen som jag är här för är förändrad. Spelsättet är annorlunda. Komma på plats i klubben och Malmö har gått snabbare, men allt det andra tar tid. Allt utvecklar sig och jag tycker att det är ganska stor skillnad mot när jag var här förra gången.

Är du en annorlunda målvakt nu än förra gången?

– Det tror jag. Jag spelar inte likadant. Rörelsemönster och sådant är ändrat. Fotbollen går snabbare och snabbare och som målvakt behöver man mer och mer tid. Det gäller kanske att förflytta sig så lite som möjligt och hitta positionerna snabbare. Jag har kanske rört mig för mycket innan, om man kan säga så och då har tidspressen blivit större. Det jobbar vi med nu i gruppen, att skaffa sig mer tid, säger Johan Dahlin.

Samma utveckling och arbetssätt har präglat MFF:s rekrytering och målvaktstränaren Jonnie Fedels sätt att arbeta med sina adepter de senaste åren.

Vad har du för uppfattning om försvarsspelarna du ska samarbete med?

– Än har jag inte haft så många träningar. Men vi vill spela fotboll. Den uppfattningen jag hunnit få och även sett tidigare är att mittbackarna vill ha mycket boll, alla vill ha det. Och det är ju skönt, att man vill vara ett spelförande lag. Vi har bra mittbackar och ytterbackar. Alla är jätteduktiga, annars hade de inte varit här.

Känner du dig redo att starta?

– Om jag skulle få det känner jag mig redo. Det handlar dessutom om att spela matcher för att komma i matchform. Man kan träna hur mycket som helst, men det är något helt annat att spela match.

Hur mycket betydde matchen du fick i U21?

– Jättemycket! Relationer, avstånd, tajming och allt sådant behövs det matcher för att upprätthålla. Så det kändes jättebra att få den möjligheten.

Samma dag som MFF åkte ut mot FK Vardar åkte Johan Dahlin med till Kalmar där ett i stort sett rent U19-lag förstärkt med honom och Samuel Adrian från A-truppen spelade 0-0 mot Kalmar FF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close