FotbollMalmö FFNyheter

Enkel seger för MFF U19

MFF U19 släppte inte fram GAIS till en enda målchans och vann med 4-0 på bortaplan i juniorallsvenskan.

Miljön var inte den bästa. Det regnade intensivt från första minuten till den sista och matchen spelades på en gammal konstgräsplan på GAIS-gården. Men spelet var vasst.

– En riktigt bra insats och lite revansch får man väl säga. Nästan samma spelare förlorade ju mot Jönköpings Södra i veckan, en annan serie visserligen i U21, men ändå, konstaterade MFF-tränaren Anders Palmér.

– Det var klasskillnad hela matchen!

Max Olsson (bilden, Foto: Bildbyrån) gjorde de två första målen, ett i starten av den första halvleken och ett i inledningen av den andra.

– Bra att vi fick 2-0. Vi var överlägsna, men så långe det bara står 1-0 kan det alltid hända något på en hörna eller liknande. Men efter det målet kunde vi spela av matchen samtidigt som vi skapade chanser. 20 minuter före slut drog GAIS dessutom på sig en utvisning. Då blev det ännu enklare, betonade Anders Palmér.

MFF passade också på sig att byta in alla utespelarna från bänken. En av dem. Ahmed-Chadi Hadrous, gjorde 4-0. Det tredje målet gjordes av Kevin Harletun, som fick på ett tungt långskott.

1-0 var dock ännu snyggare. Max Olsson precisionssköt i krysset.

– Vi körde lite annorlunda idag också, med 4-3-3. Det funkade bra, berättade Anders Palmér.

Mathias Nilsson stod i mål, Sanusi Naesae och Joakim Sjöberg var ytterbackar och centralt i försvaret spelade Hugo Andersson och Martin Jönsson.

På mitten hade MFF en diamant med spetsen vänd bakåt. Där spelade Victor Kristiansson med Samuel Adrian och Samir Polozen framför sig.

I anfallet spelade Pavle Vagic i mitten med Max Olsson och Kevin Harletun bredvid sig.

Pavle Vagic och framförallt Samuel Adrian klev fram och visade att de tillhör A-truppen. Victor Kristiansson var också bra.

Tack vare segern tog MFF klivet upp på andraplatsen, som ger SM-slutspel. Trean BK Häcken har dock två matcher tillgodo.

– Nu är vi i alla fall med i kampen, påpekade Anders Palmér.

På lördag spelar MFF U19 hemma mot Mjällby AIF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close