FotbollMalmö FFNyheter

Mattias Svanberg: Jag har redan fått mer speltid

Många har efterlyst mer speltid för Mattias Svanberg. Själv är han noga med att betona att det har han redan fått.

– Mitt mål var att få spela mer den här säsongen än förra och det har jag uppnått. Jag har redan spelat mer i år än jag gjorde på hela 2016. Många tror att jag spelat rätt lite, men det är faktiskt så att jag spelat mer, poängterar han.

Statistiken ger honom rätt.

2016 spelade han sex matcher i Allsvenskan, två från start och fyra inhopp.

I år har han efter 16 av 30 omgångar redan spelat sju matcher, tre från start och fyra inhopp.

Räknat i antal minuter är skillnaden dessutom tydligare. 2016 kom han upp i 219 spelminuter. Årets siffra är 331.

– Nu är det bara att fortsätta spela och bidra med poäng. Hur mycket har jag inte satt några mål för. Förhoppningsvis så mycket som möjligt.

Magnus Pehrsson pratade efter fredagsträningen om att Mattias Svanberg börjat ta mer initiativ och kommit i fler farliga lägen.

Det håller han med om.

– Jag känner att jag utvecklats sedan vårsäsongen, bland annat har jag förbättrat min teknik och det ger ju en extra boost åt självförtroendet att våga ta egna initiativ. Under våren i U21 hittade jag väl positioneringen för avslut lite mer och gjorde några mål också. Det har nog varit en bidragande orsak till att jag i A-laget kunna komma lite längre fram i banan, hittat positionen och varit mer delaktig i det offensiva.

Om Mattis Svanberg får starta mot GIF Sundsvall återstår att se. Men det såg ut så på torsdagsträningen och han har gjort det tre matcher i rad nu, hemma mot Jönköpings Södra och Sirius samt borta mot BK Häcken. Innan dess gjorde han ett inhopp redan efter tio minuters spel mot AFC Eskilstuna när Markus Rosenberg blev skadad.

Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close