skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Renoverat FC Rosengård ska resa sig

Efter vårsäsongen ligger FC Rosengård sist i division 1-fotbollen. Men nykomlingen har långt ifrån gett upp och när återstarten sker blir det med stora förändringar i truppen.

Fyra spelare har redan lämnat, lika många har kommit in och i veckan kommer man att presentera en ny tränare.

De som lämnat är Edward Ofere, Dino Mesic, Filip Widman och målvakten Tonny Tindberg.

Spelarna som kommit in är Norlla Amiri, Baris Hümmet, Egzon Sekiraca och målvakten Nehar Maliqi.

– Dessutom kommer två albanska spelare att testas, berättar FC Rosengårds VD och sportchef Amir Poursamad.

Sedan FC Rosengård efter den sjätte omgången kom överens med Anders Grimberg att han skulle sluta har Amir Poursamad även tränat laget tillsammans med Ivica Kurtovic.

Det kommer han inte att fortsätta att göra.

– I längden blir det helt ohållbart att ha tre roller som alla kräver mycket arbete. Vi är på gång att sy ihop en lösning som innebär att jag kan nöja mig med VD- och sportchefsuppdragen.

– Jag gillar tränaruppdraget också, men det går inte att göra allt, poängterar Amir Poursamad.

Dino Mesic har redan blivit klar för Landskrona BoIS, Tonny Tindberg är på gång till IFK Malmö, Filip Widman valde att trappa ner på grund av att han är nybliven pappa och Edward Ofere är löst från kontraktet.

– Ofere har inte svarat upp mot förväntningarna. Vi var överens om att det till sommaren skulle finnas en öppning åt båda hållen. Om han fick ett bra bud uppifrån skulle han få gå och om vi inte var nöjda skulle vi kunna avsluta kontraktet. Vi valde att göra just det och Ofere är ett superproffs, Han förstod direkt och är fri att gå till vilken klubb han vill.

– Widman var en tongivande spelare förra året. I år har han inte varit helt ordinarie och med nyfött barn, resor och jobb valde han att ta en paus, säger Amir Poursamad.

Norlla Amiri lånar FC Rosengård av Trelleborgs FF säsongen ut

– Han har haft vissa problem med ljumskarna, men så fort han är frisk kan vi använda honom. Som afghansk landslagsspelare behöver han matcher.

Nehar Maliqi har återvänt till FC Rosengård efter spel i Torns IF och Veberöds AIF och Baris Hümmet och Egzon Sekiraca (bilden, Foto: Bildbyrån) har FCR hämtat i IFK Malmö respektive Ängelholms FF.

– De är spelklara för oss på tisdagen.

– Jag tycker att en av de stora bristerna under våren varit att vi saknat ett ytterspel. Nyförvärven kommer att ge oss det, konstaterar Amir Poursamad.

Efter 14 spelade omgångar ligger FC Rosengård sist i division 1 södra med nio poäng upp till fast mark. Återstarten sker borta mot Skövde AIK den 19 augusti.

Innan dess ska laget på onsdag möta Torns IF i Svenska cupen.

– Nytt kontrakt är det vi siktar på nu. Det ser illa ut, men vi har gott hopp. Mycket avgörs i de två närmaste matcherna mot Skövde och Oddevold, två lag som ligger strax före oss i tabellen, påpekar Amir Poursamad.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close