skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Så laddar IFK Kristianstad upp inför säsongen 17/18

De regerande svenska mästarna IFK Kristianstad har valt att spela ihop laget under försäsongen mot internationella lag. Laget vässar formen i turneringar i både Tyskland och Serbien.
– De svenska lagen känns det som att vi kan. Vi har valt det här upplägget mycket medvetet, förklarar sportchef Jesper Larsson.

Seriepremiären i Handbollsligan är bara en månad bort.
Den 1 september tar IFK Kristianstad emot Karlskrona hemma i arenan. Förra veckan, efter Åhus Beachhandboll Festial, spelades en träningsmatch mot Flensburg (klar förlust) och nu gör spelarna grovjobbet ”utan boll”. Laget, som ju inte förnyats i samma utsträckning som vid samma skede i fjor, har en del spelare på landslagsuppdrag.
– Arnar kommer tillbaka i veckan efter VM i Algeriet, Lasse Olsson och Anton Persson åker till Georgien i veckan för ett annat VM-äventyr (U-19).

Kristianstadpubliken får inte se sitt orangea lag spela sig i matchform i 044-land.
– Vi kommer inte att ha några fler träningsmatcher på hemmaplan, säger Larsson och förklarar:
– Under tisdagen möter vi GOG i Roskilde. 9-13/8 åker vi till Schneverdingen (mellan Hamburg och Hannover) för ett kombinerat träningsläger/turnering. Medverkande lag är: HSV Hamburg, Leipzig, Wetzlar, Schaffhausen, Montpellier och IFK. Vi möter även ett regionalt lag innan själva turneringen.
Mer internationellt motstånd väntar veckan innan premiären.
– 24-28/8 åker vi till Serbien och Kanjiza cup. Bl.a. med Pick Szeged, Nexe och Partizan Belgrad.

Naturligtvis är det Champions League-resan som IFK-ledningen tagit hänsyn till i och med träningsmatchandet mot alla osvenska lag. CL-äventyret tar sin början 13-17 september med hemmamatch mot Zagreb.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close