Nyheter

Hästsportsvecka i Malmö

Årets stora hästtävlingar är igång på Limhamnsfältet och håller på till på lördag den 5 augusti.

Den nyblivna svenska mästaren i hoppning för D-ponny, Erik Nordström, kommer och tävlar på Ribersborg. Och det gör också Douglas Lindelöw från det svenska landslaget i hoppning. Förutom ryttare på elitnivå som hoppar så högt som 145 cm så bjuds det också på hoppning för de minsta ponnyklasserna där hindren startar på 60 cm höjd. Och naturligtvis allt där emellan, det är ett 20-tal olika hoppklasser.

Program för hoppningen:
Start klockan 09.00 varje dag
Onsdag 2 augusti – Hoppning häst 90 – 130 cm
Torsdag 3 augusti – Hoppning häst 120 -140 cm
Fredag 4 augusti – Hoppning ponny Lätt C, Lätt B
Lördag 5 augusti – Hoppning häst 135 – 145 cm och ponny Lätt B, Lätt A

Hästsportveckan inleddes med dressyr under måndagen, 31/7, och tisdag, 1/8, med tävlingar på olika nivåer och för häst och ponny.

Det är som vanligt Malmö Ridklubbars Centralorganisation, MRCO, som arrangerar tävlingarna i Ribersborgsområdet och sedan några år tillbaka på de ridbanor som finns permanent på Limhamnsfältet. Gratis inträde under alla tävlingarna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close