FotbollMalmö FFNyheter

MFF nytt för nyförvärvet

När chansen dök upp för Malmö FF att göra klart med Bonke Innocent (bilden, Foto: Bildbyrån) gick det snabbt. Så kvickt att den 21-årige defensiva mittfältaren aldrig sett MFF spela och tränaren Magnus Pehrsson aldrig sett honom live

– Jag har inte sett MFF, berättar Bonke Innocent och konstaterar att han bara kände till en av spelarna (Jo Inge Berget) han nu ska bli lagkamrat med.

– Han, den norske landslagsspelaren. Med skägget. Jag känner inte honom som person. Bara från att ha sett honom i landslaget.

Och han har ännu inte pratat med Magnus Pehrsson.

– Det har jag inte gjort. Men det är ett bra steg för mig och när det är dags att flytta så är det. Nu var det dags för mig. MFF har haft stora framgångar och jag gillar att vara i ett vinnande lag.

Klubben han lämnar, Lilleströms SK, ligger nia i den norska ligan och senaste gången klubben blev mästare var 1989.

Magnus Pehrsson har alltså ännu inte sett någon match live med Bonke Innocent. Men har ändå väldigt god koll på nyförvärvet.

– Jag har sett ett par matcher med honom på video och åtskilliga klipp. När vi ska plocka in nyförvärv kommer jag med önskemål och input på vilken typ av spelare det kan finnas behov av. Sedan involveras jag mer när det finns ett konkret namn att ta ställning till och får ge mina synpunkter. Det har jag gjort, säger Magnus Pehrsson.

En av sakerna som MFF kunna se när man scoutat Bonke Innocent är att han i Norge dragit på sig många gula och röda kort. Förra säsongen blev det nio varningar på 24 matcher.

– Vissa varningar berodde mer på domarnivån, säger han.

– Jag gillar att jobba hårt och älskar att vinna.

Direkt efter presentationen återvände Bonke Innocent till Norge för att packa och göra klart för flytten. Han kommer inte att vara aktuell för måndagens match i Stockholm mot Djurgården och ska börja träna med laget först efter den.

När är inte bestämt.

Kontraktet är på 4,5 år och han kommer att spela med nummer 20 och Innocent på ryggen.

Att det blev 20 var mycket en slump.

– Det är bara ett nummer. Jag ville ha ett nytt nummer för att markera förändringen och bestämde mig för att överge nummer 18 som jag hade i Lilleström. Så det blev 20.

Enligt NRK ska priset på Innocent, som hade kontrakt med Lilleströms SK till och med 2018, ligga på åtta norska miljoner (cirka 8,2 svenska).

Ingen av klubbarna går dock ut med en summa.

På Lilleströms SK:s officiella hemsida säger klubbens VD Robert Lauritsen att försäljningen gjorts för att frigöra medel som kan återinvesteras i truppen.

– Tidigare har i varit beroende av investerare. Nu vill vi själva äga spelarna.

Han berättar också att Lilleström har fått med en vidareförsäljningsklasul i överenskommelsen, dock utan att gå in på procentsatsen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close