FotbollNyheter

Sen svängning förde Lunds BK vidare

Lunds BK besegrade BK Olympic med 3-2 och är vidare i Svenska cupen.

– Nu vill vi ha Malmö FF, säger LBK-tränaren Stefan Jansson (bilden, Foto: Bildbyrån) efter 120 minuters fotboll på Lindängens IP i Malmö.

– Tur att det inte blev straffar. Mörkret kom och för att kunna lägga straffarna hade vi nog behövt flytta allt till parkeringen.

Division 3-serieledaren BK Olympic bjöd gott motstånd och hade division 2-topplaget i gungning. I den ordinarie tidens sista minut kvitterade Olympic till 1-1 och tog sedan ledningen med 2-1 i första förlängningskvarten.

Sedan svängde LBK och Kristian Mjörnman på allt. Han gjorde både 2-2 och segermålet. 3-2 kom dessutom när det bara återstod två minuter att spela, så de där straffarna i mörkret var inte långt borta.

– Vi visade en otrolig moral, berömde Stefan Jansson.

Hur mycket satsar ni på cupen?

– Lunds BK vill vinna matcherna vi ställer upp i och vi sneglade just på detta, att avancera till den här omgången och hoppas på en bra lottning. Det kan ge en match som blir en boost i serien också.

Men serien lär ändå vara prio ett och där kan de 120 minuterna bli ett problem. Efter att ha öppnat hösten med starka 3-1 över Prespa Birlik möter LBK ett annat topplag, Hässleholms IF, redan på fredag. Med en lång cupmatch i benen.

– Det hade givetvis varit bättre om vi inte släppt in det där 1-1-målet och avgjort under ordinarie tid. Men efter fredagsmatchen har vi ledigt i helgen och vi bör ha fått inspiration nog att klara av matchen på fredag också, konstaterade Stefan Jansson.

Första LBK-målet gjordes av David Sax, en junior som fick chansen.

Under sommaren har LBK för övrigt tappat två av de rutinerade och tongivande spelarna i truppen. Robin Andersson har slutat och Mårten Nordbeck har flyttat till Stockholm på grund av jobbet.

– Truppen har blivit tunnare. Men Robin har en snickerifirma som tar mycket tid och för Mårten var det också arbetet som avgjorde. Vi får se till att klara oss ändå, säger Stefan Jansson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close