skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Lyckat F1-test för Gustav Malja

Gustav Malja har genomfört ett lyckat första test i Formel 1.

Han gjorde det med 108 problemfria varv för Sauber F1 Team på ungerska Hungaroring.

Malja – som under 2017 tävlar i F1-supportserien FIA Formula 2 Championship (Formel 2) – arbetade sig systematiskt igenom ett på förhand noggrant planerat testprogram bakom ratten på sin Sauber C36-Ferrari; samma bil som det schweiziska teamet tävlar med under årets F1-säsong.

Malja avverkade ett flertal stinter under dagen, där fokus låg på såväl aerodynamisk som mekanisk utveckling av Sauber-bilen samtidigt som Malmöföraren för första gången fick bekanta sig med motorsportens kungaklass.

 

Vid dagens slut hade 21-årige Malja noterat en personbästa tid på 1.21.503 runt den 4.381 km långa banan, belägen strax utanför huvudstaden Budapest.

– Det här har varit en fantastisk dag, säger Gustav Malja i ett pressmeddelande

– Att köra en Formel 1-bil är något jag drömt om sedan jag var liten, och nu har det blivit verklighet. Det har varit en väldigt positiv erfarenhet och jag har lärt mig otroligt mycket. Vi genomförde hela testprogrammet utan problem och jag försökte verkligen ta åt mig så mycket av teamets input som möjligt. Jag är glad att ha genomfört det här testet på ett sätt som både jag och teamet är nöjda med.

Gustav Malja återvänder närmast till sin ordinarie styrning i Formel 2 den 25-27 augusti, när mästerskapet återupptas på belgiska Spa-Francorchamps efter ett månadslångt sommaruppehåll.

Foto: Sauber F1 Team.

Gustav Malja (SWE) Sauber F1 Team. Hungaroring Circuit.

 

Gustav Malja (SWE) Sauber F1 Team. Hungaroring Circuit.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close