skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Sista nyförvärven på plats i Pantern

Ytterligare fyra nyförvärv och ett förlängt kontrakt är på plats i IK Pantern. Därmed stänger Malmöklubben truppen. Sportchefen Joakim Tillgren har lagt färdigt pusslet.

– Det kan ju alltid dyka upp något eller hända saker som gör att man måste agera. Men i och med det här är truppen klar, säger Joakim Tillgren.

Förra säsongen blev det succé. Nu ska det gå ännu bättre, är det tänkt.

– Truppen är stark. Vi har bland annat jobbat med att alla som kommit in i den ska vara duktiga skridskoåkare för att passa vårt spelsätt  Det som hände  med förbundet har dessutom svetsat samman spelargruppen, poängterar Tillgren.

De fyra nya som nu blivit klara är:

Målvakten Jonatan Bjurö (bilden, Foto: Bildbyrån) från MODO. Där spelade han i SHL så sent som säsongen 2015-16. Han är 26 år gammal och ursprungligen från Jonstorps IF. Kontraktet med IK Pantern är skrivet på två år.

Backen Fredrik Styrman från IK Oskarshamn. Där har han spelat de fyra senaste säsongerna i Allsvenskan med ett snitt på cirka 50 matcher per år. Innan dess representerade han Brynäs IF i SHL och rötterna finns långt norrut i Kalix. Styrman är också 26 år och även hans kontrakt är på två år.

Forwarden Sebastian Selin från Almtuna IS. Där har han gjort 142 matcher i Allsvenskan med 28 mål och 34 assist. Han är 25 år gammal, fostrad i Skellefteå AIK och hans nya kontrakt är på två år.

Centern Sebastian Strandberg som spelat nästan hela karriären i Hv71, men som den senaste säsongen representerade Odense i Danmark. Där blev det 45 poäng på 40 matcher och IK Pantern har letat efter en tvåvägsspelade hårt jobbande center som även gör bra med poäng. Strandberg är 25 år gammal och hans kontrakt är bara på ett år.

Träningen har varit igång ett tag, men de senaste nyförvärven har varit aktuella för Pantern så länge att de åtminstone delvis skött träningen efter ett program som Malmöklubben lagt upp till dem.

Det förlängda kontraktet är med Robin Dahse.

Han har förlängt med ett plus ett år och går därmed in på sin fjärde raka säsong i IKP.

17 augusti kommer det en god möjlighet att se alla nya och gamla Panternspelare. Då möter man Malmö Redhawks i Malmö Isstadion i den numera traditionella första träningsmatchen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close