skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

EM-guld till Osby-skytt

Emil Martinsson från Osby Jaktskytteklubb vann guld i viltmålsgrenen 50 meter mixade lopp när skytte-EM avgjordes i Baku.

I seniortävlingen gav Martinsson knappt medtävlarna chansen. Han inledde med 198 poäng innehållande två 9,9 och tog ledningen med två pinnar. Ytterligare 197 poäng gav totalt 395 poäng. Förvisso tre poäng under hans egna svenska rekord, men ett mycket gångbart resultat.

_ Jag kan inte göra mycket bättre, det är ett resultat som klarar ganska många tävlingar. Avslutade med en nia, och det var en ren säkerhetsnia på ingång. Är jättenöjd med att jag höll ihop på slutet, säger Emil Martinsson i ett pressmeddelande från skytteförbundet.

Han följdes individuellt av Mikhail Azarenko, Ryssland, på 392 poäng och Topi Hulkkonen, Finland, med 390 poäng.

Som vanligt var viltmålskyttarna pålitliga och det blev även ett silver i lagtävlingen.

Ryssland med alla tre skyttarna bland de sex bästa summerades till 1169 poäng mot 1167 för Sverige och 1161 för Finland på de övriga pallplatserna.

I juniorklassen blev det också en medalj. 16-årige Andreas Bergström från Glaskogens Jaktskytteklubb tog silver. Ihor Kizma, Ukraina från Ukraina vann guldet.

Tidigare under EM-veckan vann Emil Martinsson ytterligare två medaljer.

I grenen regelbundna lopp blev det ett individuellt silver för honom. Vann guldet gjorde lagkamraten Jesper Nyberg  så det var inte så konstigt att Sverige även tog guld i lagtävlingen. Nyberg tävlar för Hylte Sportskyttar.

Tredjemannen i laget var Rickard Johansson, från Kalix som tävlar för Trofé. Han kom nia.

Foto: Skyttesport.se

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close