skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Hässleholms IF har sniff på division ett

Den absoluta toppstriden i division två östra har väl knappast plats för både Hässleholms IF och Lunds BK. Därför var det tre extremt viktiga poäng som det gröna göingegänget bärgade på ett regnigt Österås.

Hässleholms IF tog en blytung hemmaseger hemma mot Lunds BK med 3-2 under fredagskvällen.
Laget är nu uppe på kvalplats till division ett sedan IFK Berga bara fått 1-1 mot Asarum. Två poäng upp till Torns IF som har en match mindre spelad.

Tabelltoppen ser ut som följer:
1. Torns IF – 34 p (15 matcher)
—————————-
2. Hässleholms IF – 32 p (16 matcher)
3. IFK Berga – 31 p (16 matcher)
4. Prespa Birlik – 27 p (15 matcher)
5. Lunds BK – 27 p (16 matcher)

Joel Wedenell, skyttekungen (16 totalt i år), gjorde första halvlekens första mål. I andra halvlek fyllde Burim Rexhepi in 2-0 efter timmen spelad och även 3-0 med knappa kvarten kvar.
Under de sista tio minuterna reducerade Lunds BK två gånger om, 3-2 kom på stopptid, men närmre än så kom de alltså inte.
– Vi släppte in två billiga mål efter att vi borde ha satt fyran. Allt var bra fram till avslutningen, säger HIF-tränaren Dan Olofsson.
Lund spelade i cupen i veckan och det satt nog i benen.
– Dessutom tror jag att de saknade någon spelare. Idag var det därför det var sådan klasskillnad.

Hässleholms IF svarade för en stark våravslutning och nu en vass höstinledning med två triumfer.
– Skönt att vi är med i toppen på allvar. Allt har sett bättre ut på träningarna och vi har höjt nivån både i truppen och med något namn utifrån. Bekim Olsson kommer också in i truppen snart, en ex-HIF:are från något division tre-lag i Örebro. Därmed får vi ytterligare ett forwardkomplement.
Och truppen behövs breddas
– Mattias Andersson blev ledbandsskadad i knät förra veckan och är borta hela hösten och vi har ytterligare någon som tvingas avstå av personliga skäl.

Tabellen är väl trevlig läsning nu?
– Jo, men det är tio omgångar kvar. Det finns inget annat än nästa träning och nästa match och fortsätter vi på det sättet så ska vi vara med och fightas hela vägen, säger Olofsson vars lag har DM på tisdag mot Österlen och sedan Hässleholmsderby kommande helg.
IFK Hässleholm som ligger sist i tabellen. Kanske blir det så att Hässleholm får ett division ett-lag och ett division tre-lag nästa säsong? Om det kan man läsa i denna krönika.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close