FotbollMalmö FFNyheter

MFF U19 vände 0-2 till 3-2 i sista minuten

När det i stort sett inte var någon tid alls kvar på domaren Igno Andovskis matchklocka nickade Emin Karaman in segermålet 3-2 för MFF U19 mot Mjällby AIF.

Det var ett mycket vackert mål med ett precist inlägg från Felix Olsson Lundgren som Karaman (bilden, Foto: Bildbyrån) fick nicka in med fart.

Långa stunder i den andra halvleken spelade MFF dessutom riktigt bra och byggde bo i motståndarnas straffområde. Då fullbordades också vändningen som förvandlade pausresultatet 0-2 till seger 3-2.

Ändå var det svårt att ge MFF och matchen överbetyg. Första 45 spelade nämligen MFF uselt. Troligen var det säsongens sämsta halvlek.

– Det fanns inte någon ambition, varken offensivt eller defensivt. Vi snackade igenom det i pausen. ändrade om lite grann och fick in nya spelare. Med den attityden vi hade var det nog inte vilka ändringar vi gjorde som betydde något, mer att vi gjorde dem. Vi var tvungna att göra någonting, skämmas lite och gå in och ta nya tag, sa MFF-tränaren Roland Larsson.

Efter 4-3-3 i den första halvleken blev det 4-4-2. Noel Hansson fick flytta in som mittback, Victor Kristiansson kom in på mitten och Ahmed-Chadi Hadrous på kanten. Hadrous och Laorent Shabani, som byttes in redan i den första halvleken på grund av skada, utmanade och kom förbi hela tiden och sårade MJällby djupt in i det egna försvaret. Joakim Sjöberg, som tränade med A-laget på torsdagen, blev också inbytt och bidrog till lyftet.

– Vi fick ny energi och det var egentligen inget snack. Det var vi som hade bollen och målchanserna, påpekade Roland Larsson.

– Jag är nöjd med poängen, men inte med prestationen. Sådant är ju en helhet och väger man in den första halvleken var det inte bra. Men vi är ju i den här situationen att våra spelare är U21 också. Därför kan vi sällan spela samma lag utan får tänka på saker som ska den spelaren ha 45 minuter, kan vi vila någon annan så länge som möjligt och hur stor är sannolikheten att den och den ska spela i U21 om några dagar. Då blir det så här.

– Killarna kan ibland känna sig trötta och slitna redan när de börjar matchen. Men då tycker jag att vi ska kunna ha en dialog där de säger ifrån att de känner på det viset. Vara ärliga nog att säga att jag är inte färdig att spela match utan behöver vila. Det får absolut inte vara så att man går ut ändå för att liksom trycka iväg en match och tro att det räcker. Den dialogen måste vi ha med spelarna, betonade Roland Larsson.

Erolind Shabani och Kassem El Hajj gjorde målen för Mjällby AIF. Emin Karaman satte dit en straff lågt i hörnet till 1-1 efter en hands och Kevin Harletun nickade in 2-2. Då återstod det cirka 20 minuter att spela på klassiska Malmö stadions nygödslade gräsmatta, men vinstmålet dröjde alltså till sista minuten.

– Jag tyckte att vi visade gott tålamod. Vi spelade runt och väntade på de rätta lägena utan någon panik, berömde Roland Larsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close