Nyheter

Etuhu – från AIK till IFK Rössjöholm i div 5

Den lilla kamratklubben i division 5, IFK Rössjöholm, kan ha gjort årets värvning inom den svenska småklubbsfotbollen. Den före detta nigerianske landslagsmannen Dickson Etuhu, senast i allsvenska AIK, har gjort klart med klubben inför höstsäsongen.
– En häftig värvning, jag tror knappt det är sant, säger IFK Rössjöholms tränare, Johan Svensson i ett pressmeddelande från klubben.

IFK Rössjöholm huserar i den lilla byn Lärkeröd utmed länsväg 114 mellan Ängelholm och Örkelljunga i nordvästra Skåne. På hemmaarenan Lärkevallen spelar klubbens seniorer för närvarande i division 5 nordvästra Skåne. Frågan är nu om inte Lärkevallens lilla parkering får utökas, för det är en riktig transferbomb som slagit ner i byn.
35-årige Dickson Etuhu med meriter från Nigerias landslag, Premier League, Championship och senast Allsvenskan kommer att förstärka den lilla klubben som kämpar för nytt kontrakt i division 5.
– Självklart blev vi förvånade, men framförallt så är det fantastiskt roligt att Dickson väljer att spela fotboll i IFK Rössjöholm, säger klubbens ordförande Rickard Gustavsson.
– Nu hoppas vi att Dickson kan spela de flesta av höstens matcher med oss, han har ju fullt upp i sitt jobb som affärsman.

Dickson Etuhu har tränat med IFK Rössjöholm den gångna veckan och finns tillgänglig för tränare Johan Svensson inför bortamatchen mot Perstorp/Bälinge den 13 augusti.
– IFK Rössjöholm verkar vara ett gott gäng, där sammanhållningen är viktig, mina första intryck är mycket goda, konstaterar Dickson Etuhu själv, efter sin första vecka i klubben.

AIK:s Dickson Etuhu med bollen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och GIF Sundsvall den 3 april 2016.
AIK:s Dickson Etuhu med bollen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och GIF Sundsvall den 3 april 2016.

Etuhus övergång mellan AIK och den lilla skåneklubben har kommit till stånd då den före detta allsvenska spelaren har goda vänner i IFK Rössjöholm och numera bor i Skåne. Klubbens ordförande Rickard Gustavsson förtydligar samtidigt.
– IFK Rössjöholms ideologi står självklart fast även med denna värvning. Vi betalar aldrig några spelare någonting, de spelar i klubben av egen vilja, vilket vi såklart är stolta över.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close