skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Härlig vecka för Torns IF

Vidare i Svenska Cupen efter 1-0 mot FC Rosengård och fortsatt trygg serieledning efter 4-2 mot IFK Hässleholm.
Torns IF har haft en angenäm vecka.

Ibland är det enklare än avnligt att resa sig ur sängen en måndagsmorgon och knalla iväg till jobbet. För tränaren i Torns IF, Richard ”Kalle” Ringhov, torde det vara med glädjeskutt han glider iväg till veckans första kaffekopp inför allvaret som avdelningschef på Lunds Universitet.
– Absolut. Varje helg man tar sig igenom med en vinst är det skönt. Vi har ju dessutom inte förlorat sedan omgång ett.

I söndagens match mot tabelljumbon IFK Hässleholm var det dock gästerna som tog ledningen. Efter en tilltrasslad situation på hörna var det en randig herre som fick läge och förvaltade det. 0-1.
Panik?
Icke.
Strax innan pausvilan kunde Andreas Åkerlund skicka in kvitteringen.
– Första halvlek maler vi bara på efter baklängesmålet. Visst blev jag lite orolig eftersom vi i början inte ritkigt var där vi brukar inställningsmässigt. Dessutom missade vi flera chanser. Kvitteringen blev därför psykologiskt viktig. Ett hårt inspel från högersidan som Andreas stötte in.

Den andra halvleken dominerades av Stångbys stoltheter.
André Johansson gjorde 2-1 på straff, Oscar Ahlgren fyllde på till 3-1 och med kvarten kvar gjorde Ludvig Bergman 4-1. Hässleholm reducerade i slutsekunderna till 4-2, men spännande blev det aldrig. Serieledarna Torns IF har fem poäng ner till kvalplats där ett annat Hässleholmslag (HIF) ligger. IFK Hässleholm är fortsatt jumbo med fem poäng upp.
– Vi maler ner dem fullständigt har har en rejäl maskin. Vi är tunga att möta, säger ”Kalle”.

Tabelltoppen:
1. Torns IF 16 11 4 1 36-14 22 37
——————————————————————-
2. Hlm IF 16 10 2 4 33-29 4 32
——————————————————————-
3. IFK Berga 16 9 4 3 32-16 16 31
4. Prespa Bir 16 9 3 4 36-22 14 30
5. Lunds BK 16 8 3 5 32-27 5 27

Tidigare i veckan hade Torns IF dessutom slagit ut division ett-jumbon FC Rosengård. Nu återstår ”bara” superettanlaget IFK Värnamo innan Torns IF eventuellt kan knipa en plats i Svenska Cupens gruppspel.
– Rosengårdsmatchen vann vi rättvist. I andra halvlekens sista kvart försökte Rosengård att trycka ner oss, men vi hade kontroll. Nu gick vi för femte gången på fem år till andra omgången.
Motståndet blev dock inte det önskade, nämligen det bästa.
– Vi hade bett till högre makter om allsvenskt motstånd, men fick det inte nu heller.
Ängelholm, Jönköpings Södra (då i Superettan), Landskrona BoIS och Varberg är lag som Torns IF ställts mot i detta stadie av Cupen tidigare.
– I två av de matcherna har vi varit väldigt nära att gå vidare. Vi går in för Svenska Cupen med liv och gnista.
Viss rutin har ni ju börjat få av omgång två mot Superettanmotstånd?
– Ja, och det betyder nog en del. Visst är det skillnad på division två och Superettan, men vi satsar som sagt stenhårt på cupen och går all in där. Även om vi har serien att tänka på också.

Avslutningsvis en önskan, nej, ett krav, till Torns twitteransvarige. Byt typsnitt för guds skull. /Mvh, alla människor på Twitter.

Edit: Twitterfrågan är löst (lånad mobil) – och vi ska dra ner på stavfel. Win win.

Christoffer Ekmark

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2