FotbollMalmö FFNyheter

Markus Rosenberg: Vi vill dra ifrån ännu mer

Lagkaptenen Markus Rosenberg är inte ett dugg orolig för att det stora försprånget i tabellen ska ha sövt MFF.

– Det är inga konstigheter. Vi är vinnare allihopa i truppen Nu har vi en sits som alla andra velat ha, vi leder med tio poäng och åker upp till ett Djurgården som har all press på sig. Det behövs inte pratas om något speciellt fokus, vi vill vinna alla fotbollsmatcher och dra ifrån ännu mer, betonar han.

– Självklart är Djurgården borta en av de svåraste matcherna, men det är även en av de roligaste.

Kan oavgjort med tanke på försprånget vara ett bra resultat?

– En en vinst är ju ännu bättre. Vi kan aldrig göra annat än att gå för vinst.

På veckans träningar har det dessutom varit rätt många ilskna reaktioner efter förluster i småspelet. Det gillar Markus Rosenberg.

– Så ska det vara, även på träningarna. Det är roligt att vinna och tråkigt att förlora. För att det ska vara en vinnargrupp måste man ha den stämningen. Får man igång hetsen på träningarna får man också upp kvalitén. Och har man det så på träningarna tar man det med in i matchen.

– I år har vi bara en förlust och i den matchen var vi bättre än motståndarna. Presspelet har varit extremt bra, vi har dessutom blivit bra på att ha mycket boll, men även ha tempo i bollen.

– I presspelet känns det som vi hittat helt rätt med att vinna tillbaka bollen snabbt. Förhoppningen är ju att motståndaren ska tycka att vår press är så jobbig att de bara ska slänga iväg bollen och då får vi tillbaka den. Vi har även blivit bra på att när motståndaren har bollen styra dem till var vi vill ha dem. Och när vi erövrat den vet vi vad vi ska göra och har skapat massvis med chanser.

– Det som inte varit bra, om man ska ta fram något sådant, är effektiviteten.

Påverkas du av att du fått spela med så många olika anfallspartners?

– Nej, jag har ju spelat med så många under åren. Det är bra fotbollsspelare allihop, men självklart måste man anpassa sig lite beroende på vilka spelartyper de är. Jag springer inte lika mycket som förr heller. Därför blir jag kanske lite mer target.

Har du sett det i mätningarna?

– Jag brukar inte löpa så mycket så jag säger att jag löper rätt och står rätt. Sedan kan man ju inte jämföra sig med Jo Inge Berget som kanske löper mest i hela Allsvenskan. Det där med att löpa mest har jag väl heller aldrig varit känd för. Fast lika snabb som förr när det väl gäller är jag nog nästan, säger Markus Rosenberg.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close