FotbollMalmö FFNyheter

Snart kan Swedbank stadion heta något annat

Det är inte bara i spelartruppen det finns utgående kontrakt i MFF. Ända sedan den började byggas har MFF:s hemmaarena hetat Swedbank stadion. Men den tiden kan snart vara över. Avtalet med sponsorn löper ut vid årsskiftet.

Med mindre än ett halvår pågår diskussionerna för fullt mellan Malmö FF och olika sponsorer.

– Vi har en diskussion med flera intressenter och vi pratar även med Swedbank. Det är alltså åtskilliga diskussioner igång, fler än en handfull, och väldigt täta sådana för att hitta en bra lösning inför 2018, berättar MFF:s VD NIclas Carlnén.

Klubben går inte ut med några siffror, men det tioåriga avtalet sägs ha gett strax över 50 miljoner kronor. I takt med att det egna kapitalet tack vare de två Champions League-avancemangen 2014 och 2015 växt så mycket har många medlemmar och supportrar framfört åsikten att Malmö FF borde avstå intäkten och låta bli att ha ett företagsnamn på Stadion.

Niclas Carlnén utesluter det inte, men påpekar att det kostar.

– Det alternativet finns alltid. Men med ambitionen att MFF ska vara bäst i Skandinavien och utmana i Europa bedömer jag det som osmart att avstå intäkten för då riskerar vi att komma längre ifrån det målet.

Malmö Arena heter Malmö Arena för att kommunen gått in och sponsrat. Kan det vara ett alternativ och pågår sådana diskussioner?

– Då finns där ju en intäkt, så det handlar inte om att avstå något.

– Vi har inte någon direkt kontakt med Malmö stad i just den frågan, men diskussionen har ju varit aktuell en längre tid. Jag tror att vi tittar på externa aktörer i första hand om det blir ett namnbyte och Stadion alltså inte ska heta Swedbank längre.

Är det rimligt att tro att intäkten kan öka?

– Vår ambition är givetvis att den ska vara högre. Det beror dock lite på hur man utformar avtalet och vilka rättigheter som ingår i det. Vi kan säga att vi vill ha minst lika bra betalt för de rättigheterna, men det betyder inte att paketet ser likadant ut som det idag gör med Swedbank. Så mycket kan man säga.

Avtalet med Swedbank var väldigt långt, tio år. Hur resonerar ni nu?

– När avtalet skrevs var man väldigt nöjda på alla vis plus att man ska veta att samarbetet inte alls bara handlar om namnet. Avtalet har gynnat MFF och våra medlemmar på andra sätt också. Det är vår långivare, vi kunde bygga Stadion, det finns många positiva saker i samarbetet. Relationen har varit mycket större än namnrättigheten, betonar Niclas Carlnén.

Swedbank stadion invigdes 2009 och namnavtalet skrevs på tio år. Anledningen till att det går ut redan vid årsskiftet 2017/18 är att det skrevs 2007 och var i kraft när anläggningen byggdes.

Ole Törner

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close