Nyheter

TFF föll borta mot serieledande BP

För Trelleborgs FF lever drömmarna om ett Allsvenskt kval.
Efter 3-0-förlusten borta mot serieettan BP så ser det dock mörkare ut.

Trelleborg arbetade snabbt in sig i matchen och var flera gånger om nära att ta ledningen i ösregnet i Grimsta.
Istället var det hemmalagets Kevin Kabran som tofflade in 1-0 sedan TFF inte lyckats rensa bort bollen ordentligt i en tilltrasslad situation.
Innan paus hade TFF flera kvitteringslägen. Inte minst borde Salif Camara Jönsson gjort någonting bättre av en distansskottretur än att dra på halvvolley långt utanför från nära håll.

Läktarkampen var för övrigt en annan spännande kamp i kampen. Skolorkestern från Sundbybergs mellanstadium ställdes mot en mindre busslast tenorer från den skånska palmstaden – vilket resulterade i komfortabel bortaseger.
En stilla önskan till C Mores-ljudtekniker är placera mikrofonerna på behörigt avstånd från blockflöjtsentusiasterna från villaförorten.

Andra halvlek inleddes med en viss TFF-press, men utan att de där livsfarliga kvitteringslägena uppenbarade sig. Istället var det Brommapojkarna som, när pressen precis börjat avta, gjorde 2-0.
På en hörna kunde nye mittmacken Kyle Konwea gå upp relativt ostört och fick en ren träff. Otagbart för Marko Johansson.

Matchens avslutning handlade mer om BP skulle göra 3-0 snarare än att TFF skulle få till en reducering. Det blev det förstnämnda sedan Viktor Gyökeres svarat för ett solonummer av guds nåde. Snacka om att vara för bra för Superettan…

Därmed missar Trelleborgarna chansen att kliva in i kampen om en kvalplats på allvar. Vid seger hade det bara skiljt en poäng upp till Helsinborg. Nu är avståndet fyra poäng,

Relaterade artiklar

Back to top button
Close