Nyheter

Allsvensk rutin till H43:s damer

I dagarna har hårdsatsande H43, nykomlingarna i division två som hoppas kunna vinna serien direkt, gjort klart med sitt troligtvis sista nyförvärv. Det är niometersspelaren Sofia Påhlman som ansluter till H43 Lund i från KFUM Lundagård där hon spelat i allsvenskan de senaste säsongerna.

Sofia är 25 år gammal och skolad i Lugi HF där hon tillhörde duktiga F92-93 laget tillsammans med namn som Clara Monti Danielsson, Anna Lagerqvist, Maria Adler, Jessica Ryde och H43:s egen Malin Hermansson. Sofia kommer till laget och tillför stor rutin efter sina tre år i allsvenskan och 165 mål i bagaget på 55 matcher.
– Hon kan användas både som skytt, men även som målfarlig playmaker där hon trivs allra bäst. Med hennes fysik stärker vi dessutom upp vårt redan starka försvar ytterligare och vi kan se fram emot en riktigt hård blå försvarsmur i höst, kommenterar tränare Daniel Engdahl.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close