FotbollMalmö FFNyheter

I Åtvidaberg ska Teddy Bergqvist fixa fortsatt spel i MFF

Redan som 16-åring flyttades Teddy Bergqvist (bilden) upp i MFF:s seniortrupp. Men nu 2,5 år senare och med ett kontrakt som löper ut vid årsskiftet är det i Superettan i Åtvidabergs FF han ska visa upp sig och få speltid.

När det väl blev klart med en utlåning gick det snabbt.

– Jag hade ett möte med Daniel Andersson och ett väldigt långt med Åtvidabergs tränare Roar Hansen. Det var när jag träffade Roar jag bestämde mig. Han visade verkligen att han ville ha mig i laget och att han tror på mig. Så istället för att åka ner till Makedonien med MFF blev det en flytt till Åtvidaberg, berättar den nu 18-årige forwarden.

Han började träna direkt med sitt nya lag och debuten kom när Åtvidabergs FF tog emot serieledaren Brommapojkarna hemma på Kopparvallen samtidigt som MFF besegrade Jönköping Södra med 2-0 hemma på Swedbank stadion. Lika bra gick det inte för det gamla storlaget Åtvid. Det blev 0-5 i baken och Teddy Bergqvist fick komma in och spela hela den andra halvleken. Då stod det dock redan 0-3.

– Åtvidabergs FF fick en usel start på serien. Men alla var rätt övertygade om att vi vänt den negativa trenden och skulle klättra i tabellen. Det är vi fortfarande trots det som hände. Brommapojkarna är riktigt bra. Efter det att vi släppt in 0-1 på ett grovt misstag var de betydligt bättre. Bara att erkänna.

Efter det har det gamla storlaget även förlorat mot Östers IF och Dalkurd. I båda matcherna har Teddy Bergqvist spelat 90 minuter. Nästa match är på torsdag mot Helsingborgs IF på Olympia.

– Det finns kapacitet i laget och meningen är ju att jag ska hjälpa till att göra mål, säger Teddy och berättar att han trivs bra  uppe i Östergötland.

– Än så länge bor jag på hotell, men det är lätt att ta sig till träningarna och jag kände redan ett par spelare i laget. Simon Marklund och Isac Lidberg har jag spelat med i landslaget. Dessutom kommer jag att utvecklas av att få spela. Superettan känns lagom. Jag har varit med länge i Malmö FF och har fått en viss rutin, men jag är trots allt fortfarande bara 18 år.

Tidigare under säsongen när det pratats om utlåning har Teddy Bergqvist påpekat att han helst ville att en sådan skulle kombineras med en kontraktsförlängning. Nu blev det inte så. Han är MFF:s spelare året ut och ska han övertyga sportchefen Daniel Andersson och de övriga i ledningen om att han ska vara MFF-spelare även 2018 får han göra det med en fin höst i Åtvidabergs FF.

– Ett års förlängning var nog aktuellt. Men vi hann väl egentligen aldrig prata färdigt om det och jag kan förstå att sådant egentligen är upp till mig själv ute på planen. Det gäller att visa något också. Jag är glad för den här chansen, betonar Teddy Bergqvist.

I Åtvidaberg ska han fixa fortsatt spel i MFF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close