skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Personlige Persson: ”Det löser sig”

Dagen efter matchen mot Djurgården – Hur galen var inte den segern!? Och har vi haft en sådan mittfältsgeneral sedan Jonas Thern.. inte enligt mig!

Det är självklart galet att ha sådan ”bonnatur” som Malmö hade igår och då missar man inget allsvenskt guld 2017. Samtidigt som ett mått av tur, vad det nu är, infinner sig så kommer Stenmarks gamla svar på frågan om tur att vara mer aktuell för Mff än på länge. Ju mer man tränar – desto mer tur får man! Och det är precis så det är, för tur har man inte över så många omgångar som Malmö avgjort sent i matcherna, även om Djurgårdens Bosse
Andersson känslomässigt hävde ur sig detta igår.

Att leda en Allsvenska med så stort försprång, med så pass många omgångar kvar, beror inte på tur utan skicklighet och förmåga. Det ställer dessutom mer krav på ledarstaben runt laget än laget i sig, så att ingen bekvämlighet infaller och fokus läggs på andra saker. Det verkar Malmö FF uppmärksammat, i alla fall om man lyssnade på MP efter matchen i CMores intervju. Laget skall vidareutvecklas och bli ännu bättre.. Punkt!

Och det är klart, skall man på sikt försöka bygga ett nytt Europalag så måste allsvenskan vara en serie som skall vinnas, med viss marginal. För vad skulle nästa mål vara för Malmö FF om man inte vågar skruva upp nivån mot Europa?
Det ”nya” Malmö FF då, laget som Danne och styrelsen nu skall försöka sätta i händerna på MP och hans gäng, hur mycket Europa är det?

Om vi börjar bakifrån så är målvaktsbytet ett steg i rätt riktning. Om Wiland var lugn och trygg och ägde sitt målområde så menar jag att Dahlin äger hela straffområdet och har ett spel med fötterna som Wiland inte var i närheten av.. steg i rätt riktning alltså, och till det lägger vi Dahlins ålder, perfekt målvaktsålder!

I backlinjen verkar Vindheim äntligen ta det där steget till startspelare. Får han vara skadefri känns han som ett starkt alternativ, och sen handlar det väl mer om hur Tinnerholm ser på sin framtid. Malmö verkar ivriga att signa Sundsvalls succeback, så vi får väl se hur det ser ut. Mittbackar tar vi fram själv på löpande band, det löser sig alltid i Malmös fotbollsfabrik!

Mittfältare har vi många. Än så länge. Och av hög klass. Jag menar att mittfältet egentligen redan är av europaklass, och att vi i AC har en dynamo som vi inte sett i Malmö sedan Jonas Thern styrde och ställde på 80-talets senare del. Wilton hade sina ljusa stunder 2010, och Adu sin spelbarhet men han satte inte tempot och styrde på det sätt som AC gör idag. Han har enligt mig en helt egen nivå, och blir en väldigt viktig pusselbit att behålla… om det går! Rykten gör gällande att en Israelisk klubb erbjudit 55 miljoner för honom. Jag hoppas att det
är felaktiga rykten!

AC.
AC.

Anfallet är just nu, och som ni alla vet, lagets absolut svagaste del och är en bra bit ifrån Europaklass. Även om Rosenbergs armbågar fortfarande är vassa så känns det att han ”klingar av”, och trots detta är han lagets vassaste anfallare. Men han behöver avlastning, och vem skall kliva fram? Pawel är iskall just nu, Jeremejeff känns som om han saknar Hisingen och Berget river och sliter.. men..
Så frågan är.. Är Carlos Strandberg killen som skall ta Malmö till Europaklass i anfallet? I Allsvenskan räcker det, och det har min kollega Törner tydliggjort med sin krönika, så detta är inte att hitta fel i laget, utan hur gör Danne & Co det ännu bättre och av Europaklass. För handen på hjärtat, man vill vara Skandinaviens största klubb, och hävdar emellanåt att man är det.. Köpenhamn svarade med 4-1 på Vardar hemma på det påståendet, och går mot ännu en säsong i Champions. Så det är en bit kvar… och det blir intressanta avslutande dagar på transferfönstret!

 

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close