FotbollMalmö FFNyheter

Carlos Strandberg: MFF och jag vill vinna varje år

Nyförvärven ramlar in i MFF. Senast i raden; tunge anfallaren Carlos Strandberg!

Ryktena har surrat ett tag, men på onsdagseftermiddagen var han på plats på Swedbank stadion och presenterades för pressen.

– Det känns fantastiskt. Jag har kommit till en bra klubb och ett lag som har ambition att vinna SM-guld varje år och de senaste säsongerna nästan gjort det också. Tankarna har snurrat ett tag om att flytta eftersom jag fick så lite speltid och när den här möjligheten dök upp att själv vara med och vinna var det inget svårt beslut att ta, poängterade den 21-årige anfallaren.

Han berättade att det fanns kontakter även med AIK och moderklubben BK Häcken, men att efter lite diskussioner klarnade det rätt snabbt att det skull bli MFF.

– MFF vinner oftast, vill spela i Champions League och det finns bara vinnarskallar i laget. Jag gillar vinnarmentaliteten i klubben, sa Carlos Strandberg och betonade att han själv inte är utan titlar.

– Jag vann guld i Ryssland.

Där blev det även Champions League-spel med CSKA Moskva, totalt fem matcher. Att han lämnade Moskva hade samma förklaring som till han nu lämnar Club Brügge. A-lagsmatcherna blev för få. I CSKA blev han dessutom utlånad till FC Ural och AIK och i Brügge till KVC Westerlo.

– Men jag ångrar ingenting i min karriär och stack inte utomlands för tidigt även om jag gjorde det redan som 18-åring. Jag har lät mig massvis och utvecklats som människa. Blivit mer mogen helt enkelt. Och jag är en bättre fotbollsspelare nu.

Har du hunnit prata med tränaren Magnus Pehrsson?

– Det har jag. Vi hade en bra diskussion och jag har sett MFF mycket, inte bara MFF utan hela Allsvenskan, som jag följer.

Hur pass bra passar det höga presspelet som MFF använder dig?

– Att pressa högt gillar jag. Det är något jag vill göra och det borde passa mig också. Sedan är konkurrensen stenhård på anfallssidan i MFF.

Kontraktet gäller ända till och med 2021, det vill säga 4,5 år.

170809 Carlos Strandberg intervjuas under en presstrŠff med Malmš FF den 9 augusti 2017 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35346
Carlos Strandberg mötte pressen strax efter det blev officiellt att han är MFF:s senaste nyförvärv: Foto: Bildbyrån

– Ett långt kontrakt visar att klubben tror på dig, så det har jag absolut inte något emot.

Påverkades ditt beslut på något vis av att MFF åkte ur Champions League-kvalet mot FK Vardar?

– Givetvis var det trist. Men MFF är på väg mot ett nytt guld och har goda chanser att fortsätta att dominera. Därför kommer det nya chanser.

Omedelbart efter pressträffen och presentationen åkte Carlos Strandberg tillbaka till Belgien för att packa och förbereda flytten. Han kommer inte att vara tillgänglig till fredagens match mot Kalmar FF. Strandberg återvänder till Malmö – där han i början kommer att bo på hotell i väntan på ett eget boende – på söndag eller måndag och första träningen blir troligen i början av nästa vecka.

Carlos Strandberg får nummer 8 på tröjryggen, ett nummer han själv valde och som råkade vara ledigt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close