H65HandbollHandbollsbloggenIFK KristianstadNyheter

Två av årets mest intressanta comebacker

Ibland blir man lite extra glad när spelare kommer tillbaka efter svåra skador.
Julia Sandell är ett sådant exempel.
I veckan gjorde hon comeback i en träningsmatch för Team Eslöv och även om hon naturligtvis har långt långt låååångt till någon toppform så skulle jag vilja påstå att det är en av de mest spännande spelarna att följa den här säsongen.

Julia tillhörde en av megatalangerna i den smått magiska 96-generationen i Höör. Blomstrand, Johansson, Rask… Men när hon i en Ungdoms-OS för TRE ÅR SEDAN drog sönder knät (läs mer här om hennes skadehistorik) så började helvetet.
Då hade hon nyss gjort valet (ifrågasatt av många) att gå från H65 till Eslöv för att få mer speltid. Hon skulle bli en stjärna i Eslöv istället för en 15-20-minutersspelare i H65.

Jag hade följt Julias genombrott i Höör, inte minst när klubben tog steget ut i Europacupen. Julia fick sitt absoluta genombrott i en bortamatch i Tjeckien där Sokul Proruba ledde med sex bollar, men efter Sandells inhopp vann H65 med en. Hennes skott, från vänsterniopositionen, var helt unikt. Kraften, precisionen, modet.

Julia Sandell

Nu har tre säsonger brunnit inne. 18-åringen har hunnit bli 21 och slitit i rehablokalerna med en sådan beslutsamhet att komma tillbaka att man inte kan vara annat än imponerad.
Frågan är hur bra hon kan bli. Om hon kan nå sin fulla potential efter att ha tillbringat sina utvecklingsår i SHE i gymmet.

OM Julia Sandell skulle bli så bra som jag tror att hon kunde bli – då är det en av svensk handbolls främsta skyttar. Utan tvivel.

***

Ikväll blir det ett besök i Halörhallen i Höllviken. HK Malmö har valt  att lägga sin träningsmatch mot IFK Ystad där och sådant gillas skarpt. HK Malmö har ju ett samarbete med Ljunghusen och ska projektet med “Satelitföreningar” – där stora föreningar ger mindre föreningar luft under vingarna i form av sprotsliga insatser (eller administrativa hjälpmedel) så är sådant här perfekt.

En del föreningar spelar till och med seriematcher på andra orter. Samarbetsorter. Halörhallen, som ju har Höllvikens Superligalag i innebandy spelandes där, kanske skulle kunna vara ett sådant alternativ även när säsongen drar igång?
Höllviken snittade 628 personer per match i fjor. HK Malmö 1110 – tack vare någon enskild publikmatch.
En tokfylld Halörhall när laget möter Ricoh eller något liknande plastgäng, det skulle garanterat bli någonting extra istället för en dussinfigh i en halvtom Baltiska.

***

H43:s damer värvar och blir, av alla riktiga experter att döma, storfavoriter till att sjöa hem division två och ta nästa steg till division ett. Vad jag hört är det till och med Elitserierutin på väg in…
Från herrlaget, som ju även dem siktar på att nå division ett så snart det går, hör vi inte mycket. Det kanske i sig är ett teckan på att Zoran faktiskt SKA lira? Han “lade ju av” efter det uppbrottet från HK Malmö.
Det är nog för tidigt på vårsäsongen för att veta någonting säkert. Hoppas kan man ju ändå. Övergången från HK Malmö till H43 Lund är hur som helst klar sedan länge. Och när Zoran väl känner klisterdoften och adrenalinet – då är risken rätt stor att han står dr på den streckade linen och siktar in sig.

Roganovic och Sandell – två av årets mest intressanta comebacker.

***

Idag kom inbjudningarna till pressträffarna. Handbollsligan och SHE få två olika dagar, vilket känns rimligt. Mer kvalitet på bekostnad av kvantitet. Sådant uppskattas – även om jag fortfarande delvis lever för Axnérs snabbversionshow.

***

Avslutningsvis
Har ni tomt i kalendern den 26/8?
Här är ett förslg vad ni kan göra åt det: https://www.skanesport.se/2017/06/22/toppnamn-till-skanskt-handbollssymposium/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close