skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Hässleholm satsar på DM – BoIS not so much

I dagarna avgörs DM och satsningarna från de skånska klubbar som är kvar i omgång fem silkjer sig åt en gnutta.

Hässleholms IF matchade hela sin division ett-jagande A-trupp när laget under tisdagskvällen slog seriekollegan Österlen FF med hela 6-2 hemma på Österås.
Ikväll spelar Landskrona BoIS borta mot FC Kristianstad, men utan att de randiga lägger speciellt mycket fokus på det inför lagets återstart den 20 augusti hemma mot Husqvarna. Först var det tänkt att U19-laget skulle representera Landskrona, men… det blir ett lag blandat med U 19- och U 17-spelare, men också utan de unga spelarna som ingår i A-truppen.
– De spelarna spar vi till lördag när vi har en viktig seriematch mot Elfsborg, säger U 19-tränaren Sebastian Malm, som dock ser fram emot matchen i kväll.
– Det blir ett kraftprov för oss, eftersom Kristianstad kommer med ganska många spelare från A-truppen. Vi hoppas dock kunna sätta vårt försvarsspel och det blir också en intressant match för de spelare som inte spelat så mycket i U 19 tidigare. Nu får de känna vad som krävs för att nå division 1-nivån i första hand, säger ”Sebbe”.
U 19 spelar alltså seriematch hemma på lördag kl 14 mot Elfsborg. BoIS ligger på nedflyttningsplats i den allsvenska U 19-serien men med samma poäng som Lunds BK, som ligger precis före på den säkra platsen.

Den 15 augusti spelar ett annat Landskrona-lag, FK Besa i division fem, hemma mot FC Rosengård.
Den 16 augusti möter Esklvs BK (div 3) Torns IF (leder div 2).

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close