FotbollMalmö FFNyheter

Hemmacomeback för Johan Dahlin

Hittills har Johan Dahlin (bilden) spelat två matcher efter sin återkomst till Malmö FF. Båda på bortaplan och med resultatet 1-0. På fredagskvällen är det äntligen dags för första matchen på hemmaplan och då hoppas han givetvis få hålla nollan igen.

– Klart att det är lite speciellt, men jag har ju varit här förr så det är inte något nytt på det viset.

Senast på Tele2 Arena mot Djurgårdens IF gjorde han han kanonmatch och fick massvis med beröm. Själv var han dock inte lika imponerad.

– Förutom straffen gör jag egentligen bara det jag ska göra. Det gick bra, men inget spektakulärt. Viktigast för mig var att det skulle vara stabilt och det tyckte jag att det var också.

– Straffräddningen är lite lotto så klart. Jag försökte dock ta lång tid på mig och få honom att bli osäker. Jag tror att det blir jobbigare för straffskytten ju längre tid det tar. Fram till domaren gör något är det lika bra att köra på.

När började du tänka att den kommer nog mitt i målet?

– Dagen innan. Vi hade ju tittat lite och jag hade därför ett hum om att han skulle försöka slå den i mitten. Nu blev den lite låg och han hade säkert velat haft upp den högre, men det var tacksamt för mig.

Visste du på förhand att det var Othman El Kabir som skulle bli deras straffskytt?

– Eftersom Mange (Magnus Eriksson) var avstängd var det han eller Kevin Walker. Det var de två vi hade sett innan.

Hela matchen fick du väl rätt många bollar att jobba på med fötterna?

– Så var det och det jobbar vi mycket på. Nu slog jag mycket långt och där kunde vi hittat bättre lösningar. Lite det vi snackade om innan jag började spela när jag sa att det gäller att hitta relationer och lära känna varandra och hur vi spelar. Sånt tar tid, det är inget man gör efter en eller två matcher.

Hur mycket berodde det på Djurgården, att de stängde vissa passningsvägar för dig?

– Jag vill hellre se saken som att det är upp till oss själva. Djurgården gjorde det bra med att stänga, men framförallt kunde jag gjort det bättre och tagit snabbare val och vi kunde hjälpt varandra lite mer. I slutändan är det dock viktigt att vi gör allt på rätt sätt och det får ta den tid det tar. Att det ska bli bättre i spelet med fötterna är verkligen ett mål och en vision jag har.

Har Allsvenskan varit som du väntat dig?

– Svårt att svara på efter två omgångar. Framförallt har det varit fantastiskt roligt! Nu var det ju en jävligt bra match med atmosfären och två bra lag senast och jag hoppas att det kommer mycket folk mot Kalmar FF. Alla talar för att det blir en ny bra match, Kalmar har ju verkligen lyft sig mot slutet.

– Just stämningen och att det är så mycket folk på matcherna är bättre än jag förväntat mig. Man saknar inte kossan förrän båset heter det väl. Men det var gåshud innan jag gick in till matchen nu och ännu bättre kommer det att bli hemma. Det går inte att jämföra med Danmark och inte heller med Turkiet där det inte var så mycket folk annat än på de stora matcherna. Vi är bortskämda här i Sverige och det ska vi ta vara på!

På torsdagseftermiddagen passerades siffran 20 000 sålda biljetter. Det lär bli mycket folk – igen – på Swedbank stadion.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close