FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

MFF är Malmös mest spännande byggprojekt

Över ett dygn kvar till fredagskvällens match mellan Malmö FF och Kalmar FF och redan över 20000 biljetter sålda! Vi satt i pressrummet och skojade om att det måste vara något slags världsrekord – mot Kalmar. Men tänker man efter är det inte så konstigt.

MFF har seglat iväg i en överlägsen serieledning. Fortsätter laget vinna kan snart även de allra mest nervösa supportrarna sitta lugna i båten.

De tre senaste matcherna i Allsvenskan har MFF vunnit och hållit nollan. Det har Kalmar FF också! Dessutom med samma resultatsvit; 2-0, 1-0 och 1-0.

Så här i Silly Seasons högsäsong är Malmö FF även inne i en skärningspunkt. Intressanta nyförvärv kommer in samtidigt som det nog gäller att titta extra noga på vissa spelare. Snart kan vi ha sett dem för sista gången. Några kan lämna redan det här fönstret, många fler kommer garanterat att göra det när kontrakten går ut. Det gäller att passa på.

Kingsley Sarfo har publiken redan sett. Han har mer att visa upp.

För Johan Dahlin blir det första matchen på hemmaplan sedan återkomsten. Vill ni veta mer om hans känslor för det kan ni läsa om det här. Hittills är comebacken bara två matcher lång, men han har imponerat rejält med två nollor, en straffräddning och en suverän insats senast mot Djurgården. Inte minst i spelet med fötterna. Därför var det extra intressant att höra att han tyckte att frånsett straffräddningen gjorde han bara vad han skulle mot DIF och att han långtifrån var nöjd med sitt spel med fötterna.

Bra kan alltså bli ännu bättre, bland annat mindre långt.

För Bonke Innocent kan det bli debut. Magnus Pehrsson har varit tydlig med att någon startplats blir det inte. Men om allt går vägen med arbetstillståndet – och det förutsätter MFF – tycker jag att det är ett riktigt bra beslut att låta honom vara med på bänken direkt. Ju förr han får uppleva stämningen på Stadion och vara en del i laget, i omklädningsrummet, på bänken och i allt annat, desto bättre.

Carlos Strandberg är på plats i Malmö först nästa vecka. I teorin är det ett mycket bra nyförvärv för MFF, i praktiken återstår det – som alltid – att se. Betyget på en MFF-spelare sätts i MFF, inte någon annanstans. Tror dock att värvningen av honom kan få en dubbel effekt. Dels kommer hans tyngd, kraft, snabbhet och djupledsspel innebära att han blir en nyttig spelare för MFF, dels kan han förlösa Pawel Cibicki.

När det gäller Strandbergs eventuella problem med att passa in i gruppen litar jag på en person som verkligen vet hur det är med den saken, MFF:s U19-tränare Roland Larsson. Det var han som tränade U17-landslaget som tog brons i VM. Då satt Carlos Strandberg mycket på bänken och det var ett långt mästerskap med åtskilliga tillfällen att tjura och klaga. Men Larsson framhåller att det var precis tvärtom. MFF-förvärvet visade helt tiden en härlig moral, stöttade när han skulle göra det och tog chansen när det blev aktuellt med inhopp. Varje gång han fick speltid gick han in med helt rätt attityd och hjälpte laget att bli bättre.

Det där med sista hösten då?

Välj en favorit bland spelarna med utgående kontrakt och inse att risken är överhängande att det inklusive Kalmar FF-mötet bara återstår sju hemmamatcher att se honom.

För ett tag sedan var det 13 spelare i truppen som hade utgående kontrakt.

Yoshimar Yotún, Pa Konate och Johan Wiland har redan lämnat

Teddy Bergqvist och tredjemålvakten Marko Johansson är utlånade det knappa halvåret som återstår på kontraktstiden och Felipe Carvalho går långtidsskadad.

Återstår Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, andremålvakten Fredrik Andersson, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Anton Tinnerholm och ikonen Markus Rosenberg.

Hur många av de tio spelarna som inte redan lämnat kommer att spela i MFF 2018?

Det kan bli noll!

Inte så konstigt att så många är sugna på match och chansen att se ett SM-guld- och poängjagande hemmalag som samtidigt är mitt uppe i en radikal omstrukturering. Malmö växer så det knakar och det byggs bostäder och kontor överallt. Vilket håll man än tittar åt hittar man ett byggprojekt. Men det som pågår för fullt på Swedbank stadion är trots allt det mest spännande.

ole1

Relaterade artiklar

Close