FotbollNyheterTrelleborg FF

Skyttekungen avgjorde för TFF

I en match som Trelleborgs FF dominerade lyckades Degerfors kvittera till 1-1 när det återstod 20 minuter. Då klev skyttekungen Salif Camara Jönsson (bilden) fram.

Med fem minuter kvar tog han ett eget initiativ, drev fram bollen och sköt med högran utan chans för målvakten Jess Öst. Det var Camara Jönssons 14:e mål i årets serie.

1-0 för TFF var den första halvlekens enda mål och gjordes av Mattias Håkansson. Han fick chansen i startelvan och tog den. Målet var dock något tursamt, ett skott touchade på ett Degerforsben.

Efter en stark försäsong har Håkansson fått spela ganska lite i Superettan. Men i Degerfors IF borde han vara fruktad. I bortamatchen på Stora Valla byttes han nämligen in den sista halvtimmen och det var han som gjorde det avgörande 3-2-målet när TFF även då vann med uddamålet.

På Vångavallen var dock segern ganska klar. TFF styrde matchen och Degerfors kvittering (Alexander Andersson) kom som en stor överraskning.

Tack vare segern fick TFF rejält häng på kvalplatsen till Allsvenskan. Avståndet till Östers IF, som nu har platsen med bättre målskillnad än Helsingborgs IF. är bara två poäng. Men det är tätt. Falkenbergs FF ligger mellan HIF och TFF:

Domare Nermin Cisic från Värnamo gjorde en klart godkänd insats och 1094 åskådare fanns på plats.

TFF spelar hemma igen redan på tisdag. mot Norrby IF.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close