InnebandyNyheter

Dansk landslagsspelare till Malmö FBC

Malmö FBC:s herrlag förstärker med den danske landslagsspelaren Daniel MacCabe. Han ansluter från Benlöse Floorball Club som i våras blev danska mästare.

– Daniel MacCabe är en av Danmarks bästa backar, en ung, ambitiös och talangfull back som valt att söka sig över sundet för att fortsätta sin karriär. Daniels spelstil passar perfekt in hos oss och det att kommer att bli väldigt spännande att få följa hans utveckling, säger Malmö FBC:s tränare Jörgen Hansen i ett pressmeddelande.

MacCabe är född 1995. kom med i årets lag i Danmark och har varit ordinarie i landslaget de senaste fem åren. Förre Malmö FBC-tränaren Mikael Karlberg är numrera förbundskapten i Danmark och har god koll på nyförvärvet.

– MacCabe blev i våras Dansk mästare och imponerade på mig i finalen. Han är stor, stark, oöm och visar stor pondus på banan. Han utnyttjar sin kraft väl i defensiven och vinner mycket dueller. Offensivt kombinerar han sin kraftfullhet med kloka beslut, betygsätter han i pressmeddelandet.

Första träningsmatchen på hemmaplan kommer att spelas lördagen den 19 augusti när Malmö FBS tar emot Röke i Kirsebergs sporthall.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close