skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Ängelholm plockar in sju (!) nya spelare

Inför höstsäsongen i division ett södra rustar ängelhoms FF – rejält.
Sju spelare har kritat på för klubben – sex av dem spelade i träningsmatchen mot FC Rosengård som slutade 1-1.

Dusko Sakan är 28 år gammal, från Bosnien & Hercegovina och kommer senast från den Bosniska klubben NK Celik Zenica. Dusko är en defensiv mittfältare och har en hel del meriter på sin lista, såväl på klubblagsnivå som landslagsnivå. Dusko har spelat 2 U19-landskamper, 3 U21-landskamper och 1 A-landskamp med det Bosniska landslaget. Dessutom har han en Champions League-match, två Europa League-matcher och 137 matcher i högstaligan i Bosnien & Hercegovina på sitt CV.

Stanimir Miloskovic är 33 år gammal, kommer från Serbien och tillhörde senast den Serbiska klubben FK Jagodina. Stanimir är offensiv mittfältare och har meriter från Serbiska högstaligan och Grekiska andraligan, där han har spelat fem säsonger var.

Milan Zorica är 25 år gammal, kommer från Serbien och tillhörde senast den Montenegrinska klubben OFK Grbalj. Milan är högermittfältare och har bland annat spelat 2 säsonger i Serbiska högstaligan. Han har även meriter från Red Star Belgrades U19-lag.

Nemanja Zlatkovic är 28 år gammal, kommer från Serbien och tillhörde senast den Bosniska klubben FK Radnik Bijeljina. Nemanja är vänsterback och behärskar även vänstermittfält. Nemanja har 11 matcher i Europa League och 115 matcher i Bosniska högstaligan på sitt CV.

Igor Radovanovic är 32 år gammal, kommer från Bosnien & Hercegovina och tillhörde senast den Bosniska klubben FK Sloga Simin Han. Igor Radovanovic är anfallare och har stor rutin. Han har meriter så som 5 år i Bosniska högstaligan, har varit proffs i Rumänien och Belgien samt en U21-landskamp. Under senaste säsongen hos FK Sloga Simin Han mäktade han med 14 mål på 28 matcher i Bosniska andraligan.

Filip Örnblom (bilden) är 18 år gammal, är mittback och kommer från Superettan-laget Östers IF. Han kommer att vara inlånad resten av säsongen. Filip har i år fått starta en match i Superettan och hoppat in i ytterligare en match. Filip har 15 stycken U17-landskamper, där han bland annat fick spela i U17-EM i fjol mot England.

Emil Rydström är det sjunde nyförvärvet. Han har fått a-lagskontrakt och flyttas upp från ÄFF:s Allsvenskan U19-lag. Emil Rydström är 19 år gammal och är mittback. Han har Eskilsminne IF som moderklubb, men kom från Helsingborgs IF 2015.

Tidigare under augusti månad lämnade en trio:

Daniel Bennassar Nilsson kom inför säsongen från Syrianska FC och har varit tongivande i Ängelholms mittfält denna säsongen. Denna säsongen har Daniel endast missat en match, på grund av avstängning. Daniel har skrivit på för Gais och kommer att återförenas med sin före detta tränare Bosko Orovic, som var tränare för Syrianska våren 2016.

Egzon Sekiraca kom inför säsongen från FC Höllviken och har tidigare tillhört Malmö, Trelleborg och Kristianstad. Egzon har fått det svårt med speltid under våren på grund av hård konkurrens på yttermittfältsplatserna där Vladica Zlojutro, Oliver Stojanovic Fredin och Edvin Nilsson har fått spela. Därmed lämnar Egzon klubben och skriver istället på för nyuppflyttade laget FC Rosengård.

Dennis Ericson har tillhört ungdomslagen och skrev på ett a-lagskontrakt inför säsongen. Men på försäsongen skadade han sig och det höll honom borta delar av vårsäsongen. ÄFF och Dennis har tillsammans med Vejby IF kommit överens om en utlåning resten av säsongen.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close