Nyheter

Dubbla JSM-silver till Sydney Berlin

Sydney Berlin kan blicka tillbaka på en framgångsrik tävlingsvecka i Båstad med JSM-silver i både singel och dubbel. Fair Play-spelaren var toppseedad i flicksingel 18-klassen och inledde tävlingen med segrar mot Ellen Larsson, Vetlanda TK, och Jacquline Nylander Altelius, Lidingö TK, i raka set. Kvartsfinalen mot SALK:s Molly Helgesson blev en tuff drabbning som gick till tre set, men Sydney var starkast och vann med setsiffrorna 5-7, 6-3, 6-3. Efter en stabil insats mot Elfsborgs Tuva Lindsten (6-1, 7-5) i semin väntade Märta-Louise Söderberg, Helsingborgs TK, i fredagens final. Sydney lyckades inte gå hela vägen utan förlorade en jämn tresetare med 4-6, 6-1, 3-6.

Det blev även ett silver för Sydney i flickdubbel 18 i par med Jacquline Nylander Altelius. Paret vann tre matcher på vägen fram till final och fick slita hårdast i semifinalen mot fjärdeseedade Molly Helgesson, SALK/Rebecca Ehn, Lidköpings TK. Berlin/Nylander Altelius tappade andra set i semin, men säkrade finalplatsen i matchtiebreak. Segersifforna skrevs till 6-3, 4-6, 10-5. I finalen blev det sedan förlust i raka set mot toppseedade Ida Ferding, Västerås-Fridnäs TK/Alexandra Viktorovitch, KLTK (4-6, 0-6).

På pojksidan tog Simon Wibler ett JSM-silver i dubbel i par med Adam Svensson, Kalmar TK. Wibler/Svensson vann sina tre första matcher i PD18-klassen i raka set och tog därefter hem en svängig semifinal mot Oliver Andersson, Huddinge TK/Nikola Slavic, Enskede LTK (7-6, 3-6, 10-6). Mot Johan Garpered/Erik Grevlius, KLTK, i finalen tog segerraden slut. Stockholmarna vann med 6-2, 6-3.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close