FotbollMalmö FFNyheter

Utvisning förstörde för MFF U19

MFF U19 förlorade bortamatchen mot IFK Göteborg med 0-2. Båda målen kom sedan MFF-kaptenen Pavle Vagic (bilden, Foto: Bildbyrån) blivit utvisad.

Den normalt så lugne MFF-tränaren Anders Palmér gillade inte alls det röda kortet.

– Jag tycker inte alls om att kritisera domare och gör det sällan. Men det här var inte klokt. Pavle är på väg igenom och blir fälld, men domaren varnar för filmning istället. Pavle blir upprörd så klart och strax efter får han det andra gula kortet för snack.

– Vi har en video från matchen. Det är bara att titta på den så ser man tydligt att Pavle blir fälld, det går knappast att missa, säger Anders Palmér.

Utvisningen kom i slutet av den första halvleken. Då stod det 0-0. Sedan tog IFK Göteborg ledningen med 1-0 i starten av den andra genom Måns Saebbö. Samme spelare ökade även på till 2-0.

– Resultatet ska vi vara missnöjda med, givetvis. Men annars gjorde vi en stark insats och höll spelet väl uppe trots tio man. Kevin Harletun hade ett par vassa chanser också. Vi gick dessutom för att ta poäng och ändrade bland annat till trebackslinje.

– Eftersom vi spelat så mycket i U19 och U21 fick dessutom flera spelare avstå matchen. Därmed var vi lite tunna, men det gav också ett par spelare som normalt inte är med så mycket chansen. Det gjorde man bra, säger Anders Palmér.

Två av dem var Granit Rushiti och Noah Tillberg.

Pavle Vagic – så länge han fick vara med – och Felix Konstandeliasz spelade centralt på mitten och fick mest beröm av Anders Palmér.

MFF U19 spelar igen redan på onsdag, borta mot IF Elfsborg i en flyttad match.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close