FotbollMalmö FFNyheter

MFF U17 försvarade serieledningen

Efter två relativt svaga insatser hittade MFF U17 spelet igen och vann med 3-1 över bottenlaget Mjällby AIF. Därmed försvarade man serieledningen på bättre målskillnad än Elfsborg, som också vann, med 2-1 mot Trelleborgs FF.

MFF inledde starkt och radade upp chanser. Jakob Radgowski hade ensam fyra-fem bra lägen som han brände. Till slut kom också 1-0 genom Amel Mujanic. Då tappade MFF en del av initiativet. Ett spelmässigt och tekniskt underlägset Mjällby kämpade dessutom intensivt, spelade taktiskt smart och kvitterade till 1-1 på straff i den andra halvleken.

Det väckte MFF och trots att man gjorde en betydligt sämre andra- än förstahalvlek gick man loss till 3-1. Mål två kom på en straff som inhopparen Granit Rushiti snyggt placerade in och 3-1 gjorde en annan inhoppare Hamid Abdullah alldeles mot slutet. Arkitekt bakom 3-1 var dock vänsterbacken Yahya Kalley.

Han fick bollen ungefär vid eget straffområde och gjorde en långrusch förbi allt och alla in i Mjällbys. Där undvek han, trots att han måste varit hur trött som helst, att spela en offsidespringande lagkamrat och drog istället närmare linjen och hittade en annan lagkompis som inte var offside. Det var matchens stora individuella prestation och långt ifrån enda gången sista kvarten han utmanade och tog sig förbi.

– Före paus spelade vi fin fotboll. Sedan tappade vi. Skönt att det ändå räckte till seger. Men långa stunder var vi betydligt bättre än Mjällby utan att riktigt kunna utnyttja det. Vi kan mer än så här, summerade MFF-tränaren Robin Asterhed.

Bäst av allt var dock plan 9.

Under sommaruppehållet har det svårt slitna och pinsamt usla konstgräset på planen närmast Coop bytts ut. Nu har man precis börjat spela och träna på det nylagda underlaget och det har blivit väldigt mycket bättre.

För A-laget och spelarna strax bakom blir den nya träningsytan med hybridgräs på plan 5 och 6 ett jättelyft. Men för den breda utbildningsverksamheten i U-lagen är det betydligt mindre omskriva och alltså redan utförda konstgräsbytet på plan 9 ännu viktigare.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close