Nyheter

Europacupmästarinna till H43 i div 2

I slutet av förra veckan gjorde H43-damerna klart med den sista pusselbiten i årets lagbygge.
– En möjlighet att förstärka på högersex dök upp under sommaren, då en av våra högersexor Lovisa Hult kommer missa en del av säsongen. Efter ytterligare provträningar har vi nu fått ett positivt besked, säger tränare Daniel Engdahl.

Det är 21-åriga Elin Klitte som förstärker laget med sin luriga vänsterhand på högerkanten. Elin kommer senast från KFUM Lundagård där hon spelade under vårsäsongen efter haft ett uppehåll från handbollen under hösten. Trots sin unga ålder har hon en gedigen meritlista, med förutom spel med Lundagård i allsvenskan förra säsongen, även spel under två säsonger med OV Helsingborg i allsvenskan toppat med ett elitseriekval. Dessförinnan hann hon även med ett par matcher i både Elitserien och Challenge Cup för H65 Höör.
– I Elin Klitte får vi en rivig och lurig högersexa som har en bred avslutningsrepetoar och som är väldigt säker i läget. En spelare som gärna utmanar sin försvarare man-man, som trycker på i första fasen och en riktig vinnarskalle som hatar att förlora, säger Engdahl.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close