IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Tjärnqvist ny assisterande sportchef i Malmö Redhawks

Mathias Tjärnqvist återvänder till Malmö Redhawks, men som ledare. Han får den nyinstiftade tjänsten som assisterande sportchef.

Efter vårens SM-slutspel lade Tjärnqvist (bilden, Foto: Bildbyrån) skridskorna på hyllan, men hans frånvaro från ishockey blev kortvarig och nu är han tillbaka i Redhawks.

– Det ska bli väldigt roligt och inspirerande att få se den här sidan av hockeyverksamheten och att få fortsätta att vara med och bygga något riktigt bra här i Malmö, säger Mathias Tjärnqvist i ett pressmeddelande.

Den nya rollen innebär att han kommer att se väldigt mycket hockey. Han kommer att avlasta sportchef Patrik Sylvegård i scoutingverksamheten och titta på spelare till såväl A-laget som juniorverksamheten. Tjärnqvist kommer även vara en viktig nyckel när det gäller utveckling av klubbens egna spelare på individuell nivå.

– Det här är en helt ny tjänst för oss och detta är något vi gör för att vi vill ta ytterligare ett steg mot att bli bäst, något som genomsyrar allt vi gör i klubben. “Tjärna” ska ta hand om våra spelare, unga som äldre, och se till att de blir bättre.

– Utöver det kommer hans goda hockeyöga hjälpa oss när det gäller att hitta duktiga spelare. Dessutom känner han till klubben väldigt väl efter sina år som spelare här. Vi får in en väldigt kunnig hockeypersonlighet och en bra ledare. Vi är stolta över att ha honom här och ser fram emot att kunna utvecklas med Mathias som en viktig komponent, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i pressmeddelandet.

Mathias Tjärnqvist

Född: 1979-04-15
Födelseort: Umeå
Matcher i Redhawks: 117 
Klubbar i karriären: Vännäs, Rögle, Djurgården, Dallas Stars, Utah Grizzlies, HV71, Iowa Stars, Phoenix Coyotes, Malmö Redhawks, JYP Jyväskylä.
Meriter: VM-silver 2003 och 2004, SM-guld 2000 och 2001, SM-silver 2010, 67 A-landskamper
Aktuell: Blir Redhawks första assisterande sportchef när den nya tjänsten instiftas.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close