FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF mosade Norrby

Norrby hängde med i en halvlek. Sedan körde Trelleborgs FF helt över Boråslaget, vann med 5-1 hemma på Vångavallen och gick upp på tredjeplatsen som innebär allsvenskt kval om laget håller den säsongen ut.

Erik Andersson gjorde både 1-0 och 2-1, de två första målen för MFF-lånet i TFF-tröjan. Två mål gjorde även MFF-fostrade Dino Islamovic (bilden, Foto; Bildbyrån).

Men det var 4-0-målskytten Zoran Jovanovic som var matchens artist. Zoran spelade fram till 1-0 och 3-0 och lobbade utsökt vackert in sitt eget mål. Om den lille teknikern får chansen att göra det vid ställningen 3-0 finns det inte på kartan att han inte tar tillfället. Assisten var nästa lika snygga och hans passningar borde gett minst ett mål till.

Dino Islamovics ena mål, 5-0, kom på straff. Albin Nilsson bröt in i straffområdet och blev fälld.

– Jag väntade ut målvakten. Han försökte vänta ut mig också, men till slut hann han inte med, sa Dino Islamovic till C More.

Innan dagens match hade han bara gjort två mål totalt. Nu dubblade han skörden.

– Eftersom jag hela tiden skapat lägen visste jag att målen skulle komma, konstaterade Dino Islamovic.

Norrby IF, som kom till Vångavallen med två raka uddamålssegrar mot Helsingborgs IF och Syrianska, höll spelet nästan jämnt i den första halvleken. Sedan tappade man totalt, som kan hända ett lag som är totalt beroende av att ta kampen och sedan inte gör det.

Trelleborgs FF blev bara mer och mer överlägset. Till slut fick ett stabilt TFF det att se ut som om man mötte ett i hast hoprafsat lag från Branteviks pensionärsförening.

Storsegern togs dessutom utan TFF:s och Superettans skyttekung Salif Camara Jönsson. Han blev skadad redan i den 16:e minuten och utbytt mot Kristian Haynes.

TFF:s startelva: Marko Johansson – Albin Nilsson, Magnus Andersson, Alex Blomqvist, Anton Tideman – Mattias Håkansson, Erik Andersson, Robin Nilsson, Zoran Jovanovic – Dino Islamovic, Salif Camara Jönsson.

I nästa omgång spelar TFF borta mot Gefle IF och den 29 augusti väntar derbyt mot HIF på Vångavallen. Det kan – och bör – bli en viktig kamp om kvalplatsen och en av 965 på läktaren var HIF:s ”scout” Jonas Eidevall, som studerade det blivande motståndet.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close