FotbollLB07Nyheter

LB07 satsar norskt och danskt

Snart är det återstart i Damallsvenskan. Då är två nya spelare på plats i succénykomlingen LB07. En har hämtats i Danmark och en i Norge.

Idag mötte LB07s klubbchef Johan Andersson 25-åriga anfallaren Andrea Skjold Fröshaug på flygplatsen och hon åkte sedan direkt till Limhamns IP för att träna med laget och presentera sig för de nya  lagkamraterna och tränaren Sven Sjunnesson, som hon innan dess aldrig hade pratat med.

– Jag var nyfiken på Damallsvenskan och nu när jag ska studera i Köpenhamn passade det bra att skriva på för LB07 säsongen ut. Man kan se det som ett test på om det klaffar mellan mig och klubben för i så fall är jag öppen för att fortsätta, berättade hon.

– Studierna på Copenhagen Business School blir första prioritet och fungerar det inte här i LB07 får jag försöka hitta någon annan klubb.

Det kommer dock att dröja några veckor innan hon kan börja spela matcher för LB07. Övergången är klar, den blev registrerad i tid i fredags, men hon har nyligen blivit friskförklarad efter en korsbandsskada och det återstår en del jobb innan det kan bli dags för comeback.

– I mitten, eller kanske slutet, av september bör det vara klart för spel.

Vad visste du om LB07 innan du kom hit?

– Att laget är nykomling och ligger fyra i serien. Det är bra gjort.

Hur vill du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är stark och snabb och bra på att driva fram bollen. Om det bara kommer goda passningar ska det nog bli ett par mål också, det lovar jag.

LB07:s klubbchef Johan Andersson är mycket nöjd med att Andrea Skjold Fröshaug valde LB07 och betonar att korsbandsskadan inte är något som gör honom orolig.

– Hon är friskförklarad och har tränat med sin moderklubb Röa i väntan på flytten.

img_2460

Andrea Skjold Fröshaug började träna med LB07 på onsdagen. Foto: Ole Törner

 

I Norge spelade hon för Lyn och Röa, men de senaste säsongerna har hon varit i USA och spelat universitetsfotboll för Embry-Riddle. 2014 blev hon utsedd till årets spelare i NAIA, den rikstäckande turneringen för amerikanska universitet. Hon har även spelat fyra landskamper för Norges U20.

_ Kontakten uppstod när en kompis till systrarna Welin från Vellinge berättade att hon skulle studera i Köpenhamn tillsammans med Andrea och att vi nog borde hålla oss framme när det fanns en chans att göra klart med en bra spelare. Och nu är hon här. Kul det där med årets spelare i USA, för det har ju vår Mia Persson också blivit tidigare, säger Johan Andersson.

Målvaktsvärvningen gjordes för att Emma Lind blev skadad i matchen mot FC Rosengård i slutet av juni. Hon blir borta ytterligare någon månad och för att gardera sig har LB07 gjort klart med 20-åriga Naja Bahrenscheer från Danmark. Hon debuterade i A-landslaget förra hösten och kommer närmast från Ballerup/Skovlunde.

– Vi vill alltid satsa på lovande spelare i LB07 och Naja är verkligen det. Det kan dröja ett tag innan Emma Lind är tillbaka och det hade varit lite för chansartat att bara ha Josephine Frigge på målvaktssidan, säger LB07-tränaren Sven Sjunnesson, och fortsätter.

– Med tanke på att Olivia Welin fortfarande inte är skadefri och Johanna Ejdelind inte ville vara kvar utan bestämde sig för att flytta till Eskilsminne är det bra att vi fått in en forward också. Det ska bli intressant att se vad Andrea Skjold Fröshaug kan uträtta.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close