FotbollMalmö FFNyheter

Anton Kralj hoppas på lärlingsplats i MFF nästa år

Ex-allsvenska Gefle IF ligger sist i Superettan. Men för 19-årige MFF-talangen Anton Kralj (bilden) har utlåningen hittills varit ett lyft.

– Jag trivs bra och har ju fått spela varje match, säger han.

Dessutom på en intressant position som vingback på vänsterkanten. Gefle IF spelar 3-5-2 med Anton Kralj längst ut till vänster och förre MFF-spelaren Piotr Johansson längst ut till höger på mittfältet.

– Det har gått väldigt bra för mig personligen som vingback och jag tror att det är rätt position för mig, säger Anton Kralj och betonar att samarbetet med Jens Portin till vänster i trebackslinjen fungerar bra.

Anton är dessutom övertygad om att laget snart också kommer att få ett lyft.

– Som vi spelar måste det lossna även i tabellen. Vi har sagt att andra halvan av serien ska bli betydligt bättre än den första och det har den ju varit hittills också. Det är egentligen bara att fortsätta som vi börjat efter uppehållet.

Det har bland annat blivit segrar mot GAIS och Varbergs BoIS och oavgjort mot Östers IF.

Utlåningen från MFF till Gefle IF gjordes i slutet av juli och gäller säsongen ut. Vid årsskiftet går även hans ungdomskontrakt med Malmö FF ut och hittills har det inte inletts några diskussioner om en förlängning. Anton Kralj betonar dock att det är vad han hoppas att sejouren i Gävle ska leda till.

– Utlåningen är till för att visa att jag klarar att spela i seniorfotbollen på hög nivå. Om det fortsätter att gå bra i Gefle IF hoppas jag få en lärlingsplats i MFF:s trupp nästa år. Ungdomskontraktet går ut och en plats som lärling i A-truppen hade varit en bra uppgradering.

– Det är upp till mig att visa att jag är värd chansen, betonar han.

Men innan dess ska han vara med och rädda Gefle IF kvar i Superettan och han har bara beröm till Poya Asbaghi, som tog över som tränare i laget mitt i säsongen. Han är 31 år gammal, från Uppsala och tränade tidigare Dalkurd.

– Han har en tydlig spelidé och är bra att prata med.

I truppen finns dessutom fler gamla bekanta från Malmö. Den interna skytteligan leds av MFF-fostrade Deniz Hümmet, som efter ett par år i Frankrike återvänt till svensk fotboll.

– Kul att så många Malmöspelare finns med häruppe. Sedan tidigare kände jag även förre HIF- och Ängelholms FF-spelaren Christian Ljungberg, säger Anton Kralj och berättar att han nu även kunnat flytta in i en egen bostad uppe i Gävle.

Därmed är allt på plats både på och utanför planen. Och när hockeysäsongen sätter igång tänker Anton Kralj utnyttja att Brynäs hemmaborg ligger alldeles bredvid den relativt nya fotbollsarenan.

– Jag är rätt så hockeyintresserad och brukar se en del hemmamatcher med Malmö Redhawks. Brynäs är inte precis mitt lag, men det kan bli en del besök där ändå.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close