FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Carlos Strandberg drog till direkt

Hela sommaren har det varit mycket folk på MFF-träningarna. Idag kom en ny topp  när någonstans kring 250 och 300 åskådare – plus två söta hundar – var på plats för att följa Carlos Strandbergs första pass.

Eftersom det var i Malmö kom heller inte det första jublet och applåderna när han gick ut till planen eller när han rörde bollen för första gången utan när han tryckte dit det första målet.

Det var dessutom ett mål väl värt att applådera. Carlos Strandberg stod stadigt och väntade på skottläget, rörde sig knappt en millimeter när Franz Brorsson försökte störa honom och dunkade dit bollen. Ett bättre bevis på hur stark han är i kroppen än att välta Brorsson kunde han knappast ge. Strax efter gjorde han för övrigt ett mål till.

Räkna dock inte med en startplats mot AFC Eskilstuna på lördag.

Efter sommarens U21-EM har han bara spelat en träningsmatch och Magnus Pehrsson har generellt sett gett nyförvärven tid att växa in i truppen och spelet.

Däremot kan det mycket väl bli en plats i truppen. I så fall innebär det att minst en riktigt etablerad spelare kommer att hamna utanför de 18. Frånsett Markus Rosenbergs avstängning och Felipe Carvalhos långtidsskada är nämligen samtliga spelare tillgängliga för spel.

En rätt lång sekvens av träningen kunde tolkas som att MFF kommer att ställa upp med exakt samma spelare i startelvan som senast mot Kalmar FF.

I så fall för första gången i år!

Det innebär också att Malmö FF hittills unnar sig lyxen att med undantag av Johan Dahlin i målet vänta ett tag till med att konsekvent använda de starka sommarförvärven.

Ett par andra snabba intryck från träningen:

Bonke Innocent börjar visa att det de många gula korten i Norge inte var en slump. Han gjorde två rejäla snudd på kapning-satsningar och efter den andra gick Magnus Pehrsson in och tog ett litet snack med honom.

Jag ska erkänna att jag är kluven. Å ena sidan förstår jag att man ska ta det lugnt mot lagkamraterna på träning och att domarna de senaste åren skärpt nivån i matcherna för att skydda spelarna. Å andra sidan sitter det en liten 70- och 80-talist inne i mig och gillar de där inte alltid så välkammade satsningarna. Hade ju varit rätt kul – eller i alla fall lite – med en aning Stefan Schwarz-stuk på MFF-mittfältet.

Anders ”AC” Christiansen såg inte ut att ha några känningar av besvären i ljumsken som fick honom att stå över måndags- och tisdagsträningarna. Viktigt givetvis.

Samuel Adrian och Dennis Hadzikadunic saknades. De var med när MFF U19 igår spelade 0-0 mot IF Elfsborg i Borås. Frågade U19-tränaren Roland Larsson om deras insats i matchen och han berömde båda.

– En nivå över de övriga.

Det vill säga precis som det ska se ut när spelare från A-truppen går ner i U21 eller U19.

ole1

Relaterade artiklar

Back to top button
Close