HandbollNyheter

IFK Kristianstad knyter till sig ny mittsexa inför 2018

Den talangfulla mittsexan Ludvig Jurmala ansluter till IFK till säsongen 2018. Han spelar just nu med Tyresö i Allsvenskan.
Ludvig har besökt IFK under försäsongen och visade framfötterna så pass att parterna snabbt kom överens om ett samarbete. Avtalet är skrivet på tre år.

– “Ludde” är en spelare som har framtiden för sig. Med sin storlek och vilja tror vi väldigt mycket på honom kommande säsonger. Vi såg honom spela USM med Tyresö när vi var uppe och mötte Guif under våren och ville se mer av honom. Nu får han möjlighet att utvecklas ytterligare i Allsvenskan under den här säsongen för att sedan ansluta permanent i juli 2018. Vår förhoppning är att han kommer ner vid ytterligare tillfällen för att träna med oss innan kontraktet börjar gälla, säger sportchefen Jesper Larsson.

Ludvig har nyligen spelat med U-19 landslaget i VM i Georgien tillsammans med IFK spelarna Anton Persson och Gustaf Banke.
– Att få komma till den klubb i Sverige som har den största ambitionerna och ett fantastiskt intresse känns både spännande, inspirerande och nervöst. IFK Kristianstad vill hela tiden vinna SM-Guld och vara med i Champions League. Det är en möjlighet i livet och den vill jag absolut ta.
– Ola Lindgren har enorm kompetens och det har visat sig att många spelare fått jättebra utveckling i Kristianstad. Hela klubben känns väldigt proffsig. Dessutom är det ju landslagsspelare på i stort sett alla positioner så jag hoppas jag kan lära mycket av dem. Mitt förra år i Tyresö var mycket utvecklande och jag hoppas jag kan slå mig till speltid i Allsvenskan i år så jag är förberedd för flytten till Kristianstad. Det känns bra att gå ut skolan och spela ett år till i Tyresö, de har varit jättebra det året jag varit där. Jag är också medveten om att det blir tufft att flytta hemifrån från familj och kompisar men samtidigt spännande. Jag är lite hemmakär men IFK Kristianstad har varit jättebra när jag varit nere och träffat dem så det känns bra, säger Ludvig.

– Ludvig har definitivt storleken som krävs på den här nivån. Han är träningsvillig, ödmjuk och vi ser en framtida linjespelare av internationellt format i honom, avslutar huvudtränaren Ola Lindgren.

Fakta:
Ålder: 18 år (född -99).
Längd: 196 centimeter.
Vikt: 118 kilo.
Född: Stockholm.
Bor: Tyresö.
Moderklubb: HK Tyrold.
Klubbar:vHK Tyrold, Silwing/Troja och Tyresö.
Yrke: Studerande. Ska börja tredje och sista året på gymnasiet.
Meriter: Ingår i den svenska truppen som ska spelade U-19 VM (för killar födda -98 och -99) i Georgien.
Aktuell: Ny mittsexa som ansluter till IFK Kristianstad kommande säsong.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close