Nyheter

Tomelilla IF mot trean igen?

Tomelilla IF har inlett höstsäsongen strålande och laget marscherar med fast takt mot division tre.
– Det är där föreningen hör hemma, säger tränare Mikael Göransson.

Mikael Göransson är en riktigt trogen TIF:are. Efter att ha spelat själv i många år i klubben har han tränat ungdomslag i 13 år. I fjor blev han assisterande tränare och fick mitt under säsongen ta över huvudansvaret när laget krisade och sedermera åkte ur division tre.
– Hjärtat klappar verkligen för den här föreningen och de senaste åren har jag tränat båda mina söner. Tyvärr har det varit lite upp och ner de senaste säsongerna för A-laget, även vårssongen var bitvis strulig – men nu ser det bättre ut, säger Göransson.

091125 Fotboll, Mikael Gšransson, ungdomsledare, Tomelilla IF: (Ungdom, Ledare, TrŠnare) © BildbyrŒn - 63301
Mikael Göransson.

I skrivande stund leder Tomelilla sin division fyra serie, men det är jämnt och många resultat i serien har varit anmärkningsvärda.
– Det är en serie där alla slår alla… man går inte säker någonstans. Exempelvis mötte vi jumbon Åhus på bortaplan – och förlorade trots 10-1 i målchanser till oss.
– Under våren hade vi svårt med effektiviteten och trots en del segrar var marginalerna många gånger emot oss. Nu under hösten har det släppt. Först 8-1 mot Snogeröd där vi ledde med 3-0 efter en knapp kvart. De lägena som vi skapade då brände vi tidigare. Sedan vände vi ett underläge till seger borta mot toppkonkurrenten Hjärsås/Värestorp. Det känns verkligen som att det lossnat.
Effektivitet kan annars vara svårt att träna sig bättra på bara sådär?
– Jo, men vi har nött och nött och nött på avsluten. Och det har gett resultat. Jag har talat om vikten att ta det lite lugnare i de avgörande lägena och att ha kvalitet i den sista passen.

Tomelilla IF har en bred A-lagstrupp. Turligt nog.
– I våras hade vi en del skador som ställde till det. Innan säsongen hade jag fem mittbackar, men i någon match var hela kvintetten indisponibel samtidigt så det blev två innermittfältare i backlinjen. Nu är tre av de fem skadade säsongen ut. Räddningen har varit just bredden
– Vi har 17-18 spelare som är relativt jämna och grabbarna gör jobbet för varandra. Samtidigt är vi ett ungt lag och jag hoppas kunna utveckla det ännu mer. Jag vill att vi ska spela en typ av fotboll där vi har mycket boll – och kan bygga vidare på det när vi väl tar steget upp till division tre igen. Oavsett när det blir.
Hur ser återväxten i klubben ut?
– Idag har vi ett A- och ett U-lag samt ett juniorlag, sedan är det ett glapp ner till 14-åringarna och det är väl inget konstigt att det är så nu för tiden. Överlag tycker jag att det ser positivt ut, avslutar Mikael Göransson.
Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close