Nyheter

Alvaro Santos mot comeback – i Hittarp

Hittarps IK tillör det övre skiktet i divisionon två västra.
Senaste namnet på väg in: Helsingborgsikonen Alvaro Santos.

En av de främsta fotbollsaktörerna någonsin i Helsingborgsregionen är Alvaro santos, som spelade i HIF i två sejourer (2000-2003 och 2011 till 2014).
Nu är han åter i staden, men inte i en rödblå tröja – utan (troligen) en vit. I stadens tredje bästa lag (efter HIF och Eskilsminne)

Tränare Max Mölder myser såklart över situationen.
Hur gick det till?
– Vår klubbledning har haft kontakt med Mats-Ola Schultze (klubbdirektör) i HIF där Santos har någon form av ambassadörroll. Då framgick det att Alvaro har varit sugen en längre tid och samtliga partner tittade efter. Han har någon form av ambassadör i HIF numera.

Max Mölder.
Max Mölder.

37-årige Santos har flyttat “hem” till Sverige och är numera bosatt utanför Höganäs.
– Han tränade två pass förra veckan.
Status?
– Han glänser i kvadraten och egentligen i de flesta spelövningar. När jag mötte honom under de sista åren han spelade i HIF var han inte samma spelare som när han var som bäst. Men han spelar fortfarande smart och står rätt. Allt det där sitter. Jämfört med när jag mötte honom 2011 så är det i mina ögon samma spelare. Jag hade förväntat mig en längre startsträcka.
– Dock är Alvaro inte registrerad hos oss. Jag antar att licensen ligger hos HIF, men det ska bara ta någon dag att fixa.
Och då är tanken att han ska spela med er?
– Absolut – det är väligt aktuellt. Alvaro vill inte göra någonting halvhjärtat. Han vill verkligen bidra. Och det är klart han gör det – även på träningarna.
Hade han, helt ärligt, kunnat vara något för HIF rent sportsligt?
– Det vill jag inte kommentera.
– Men… Alla inblandade verkar inne på att spel i Hittarp är det mest lämpliga.

Under lördgen spelar Hittarp bortamatch mot Lindome, men då är Santos inte med. Nästa helg däremt väntar hemmamatch på Laröds IP mot Varbergs GIF (Varbergs BoIS i cupen på onsdag) och då finns möjligheten att det finns en viss brasse i laget…
– Om han nu bestämmer sig för att köra och om det löser sig med spelarlicensen så finns absolut möjligheten.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close