Nyheter

Annie Lööf till #medimatchen

Den 30 augusti samlas beslutsfattare från näringslivet och politiken för att diskutera hur damfotbollen kan
gynna flickors möjligheter att ta plats i samhället på lika villkor. Medverkar i panelen gör bland annat
Massive Entertainments vd David Polfeldt, Centerpartiets partiledare Annie Lööf och Malmö stads
socialdemokratiska kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Den 30 augusti möts LB07 och FC Rosengård i ett historiskt Malmöderby på Swedbank Stadion. I samband med den stora derbyfesten sparkar de tre Malmölagen FC Rosengård, LB07 och Malmö FF tillsammans med Malmö stad igång #medimatchen, ett initiativ som vill arbeta brett med att, med damfotbollen som motor, skapa en rörelse för både jämlikhet och inkludering. På matchdagen engageras även näringsliv och politiker i ett seminarium för att diskutera vad som kan göras för att utveckla damfotbollen och ge unga flickor förebilder.
– Med detta seminarium som startpunkt vill vi engagera politiker och näringsliv att vara med i matchen för att skapa förebilder för flickors möjlighet att ta plats på lika villkor. Vad kan vi tillsammans göra för att flickor ska kunna förverkliga sina drömmar på och utanför plan? För att forma nätverk, laganda och kvinnliga ledare? säger Niklas Larsson, ordförande LB07.

– Som tidigare fotbollsmålvakt vet jag vilken betydelse fotbollen har för unga tjejer och kvinnor att utvecklas som såväl individer som ledare. Att representanter från näringsliv och politik nu möts för att diskutera hur damfotbollen ytterligare kan stärka flickors möjlighet att ta mer plats i samhället tycker jag är väldigt bra, säger Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet.

När: 30 augusti kl. 14.30
Var: Swedbank Stadion
Medverkande i panelen:
– Annie Lööf, Partiledare (C)
– Kathrin Stjerfeldt Jammeh (S), KSO, Malmö Stad
– David Polfeldt, Massive Entertainment
– Cecilia Andrén Nyström, Futbol da Forca
– Linda Wijkström, Elitfotboll Dam
Moderator: Heidi Avellan, politisk chefredaktör och chef för ledarredaktionen på Sydsvenskan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close